Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_mil4ev - специалист
Ами в магазина ми казаха, че пералнята била много стара и вече за нея амортисьори не се произвеждали и ми дадоха едни универсални безмаркови :)
Johny - майстор
Дано имаш късмет, защото при мене предишните уж от марков сервиз, но безименни, и изкараха по-малко от година.
Прави ми впечатление, че от време на време пак започва да се тресе и малко да се премества напред. Преди да сменя амортисьорите беше много зле работата, а сега е доста по-добре. Оста на барабана се е поизносила, дали е възможно от там да се получава това тресене?
Mapek - специалист
Сигурен ли си, че е добре нивелирана? Малко количество пране също е предпоставка за получаване на по-големи вибрации - не се получава равномерно разпределяне във вътрешността. Някога в инструкциите пишеше при пране на 1/2 да се изключва центрофугата (всъщност точно поради тази причина).
Тя е за 2,5кг максимум, ама жената я ръга здраво ( не повече от около 5кг). Ако я пренатоваря подскача, но избягвам да го правя. Не мисля, че е заради малко пране.
c5pro - специалист
stefan_mil4ev написа:
Прави ми впечатление, че от време на време пак започва да се тресе и малко да се премества напред. Преди да сменя амортисьорите беше много зле работата, а сега е доста по-добре. Оста на барабана се е поизносила, дали е възможно от там да се получава това тресене?

Не знам как установи,че оста на барабана ти е износена?По добре си поиграй и нивелирай пералнята.Също така много важен момент е количеството пране което се пере,за правилното балансиране.
Ами оста влиза много леко в лагерите. Когато я бях махнал се виждаше, че оста е превъртяла. Като цяло не е като на други места да влиза с леко набиване. Казаха ми, че най-вероятно е от оста.
Mapek - специалист
Е кат` са ти казали що пишеш тук? Вярвай - "блаженни са верующите"!?
Mapek написа:
Е кат` са ти казали що пишеш тук? Вярвай - "блаженни са верующите"!?
Интересен начин на изразяване. Когато някой не е съгласен 100% с дадено мнение не мисля, че най - добрата защита на тезата е нападението. Ако всичко ми беше ясно нямаше да пиша въобще тук. Явно някои смятат, че техните думи са блаженни и никога не грешат. Аз не твърдя, че проблемът ми идва от това което написах, но типично по български някой се опитва да изкара другия много по - "глупав" от него и едва ли не аз нямам право да си изразя своето мнение защото можещият и знаещият ми каза какво трябва да направя - "Вярвай - блаженни са верующите".

P.S.
Не казвам, че не е възможно да e защото е пренатоварена с пране, но така е карала вече 10-ина години. Едва тази година започна да прави номера. А човекът който ме посъветва за оста е корабен механик. Може да не разбира много от перални, но от лагери и оси смятам, че разбира.
Mapek - специалист
Как те посъветва човека? Това не ми звучи като съвет, а като предположение. Щеше да е съвет ако ти беше казал да провериш за радиален луфт на барабана в покой с ръка. Ти да беше ни казъл, че си го направил и искаш евентуално потвърждение. Приказката беше, че има увеличена вибрация понякога. Тъй като е имало манипулации, доста е вероятно да е нарушена нивелацията, както ти казахме с колегата @c5pro. Беше нормално да приемеш, че съветите ти ги даваме на база някакъв опит. След като не искаш да приемаш различни съвети от този на механика ти, защо изобщо ни занимаваш? Ако беше поставил въпроса, че остта ти е "изядена" и има луфт лагера, щяхме да те посъветваме да сложиш латунк, калай, да начукаш остта със секач или да се навари и стругова. Но съм далеч от мисълта, че има такава необходимост. В практиката си съм го правил на всякакви оси, но никога не ми се е налагало при перални, а вярвай ми - имам опит! Ти щом предпочиташ - давай уплътнявай лагера в оста. Пиши какви са резултатите - човек винаги може да научи нещо ново от всеки.

Тема "Ръжда по дрехите при пране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: