• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
colyo - специалист
Хитачи си е класика в жанра, просто у нас незнайно защо се наложи ужасно оскъпената марка Дайкин. В Япония ако не се лъжа Дайкин държи почетното 4-то място след Чиго, Хитачи и Мицубиши. Чиго предлагат най-евтините си модели на цена 3500 долара.
ПП - прочетох в нета, че Чиго е китайска марка, което много ме озадачи.
filmatoplo - майстор
Мисля че Китайците изцяло правят медта по климатиците , само остава един компресор да е читав , и марката фреон . :)
STO-YAN - специалист
colyo написа:
Здравейте отново :)) Тази сутрин намерих в пощата един интересен спам. Термопомпа Хитачи 8 кВт за 4800 лв. Дали има уловка или си е нормална цената?
http://www.kobogaz.com/otoplenie-klimat ... _type=6197
Твърдо и категорично не правя реклама. Нямам представа що за търговец е този.
Здравейте!
Поинтересувах се за Хитачито:
-ТП е само за отопление! Значи няма четирипътен вентил.
-Нагревателя за разскрежаване на тавата се закупува отделно, с цена около 800лв.
-В тялото няма монтиран хидробокс
-Към тялото върви и контролер
Плащате 4800лв. за компресор, изпарител с два вентилатора и метална кутия + контролер!?
Според мен Българските производители продават по-евтино ТП въздух-вода! Най-добре е направи си сам, или с помощта на приятели!
radius - майстор
Ако не е нахално, може ли модератор да отцепи темата, да не пречим на "полета на птиците" :roll:

Искаш да кажеш, че са изкормили отвътре топлообменника и останалите карантии? Кое му е моноБЛОКа тогава?
Имам чувството, че не сте се разбрали.
Освен тия 2 долънителни букви в модела да означават нещо такова, тъй като не намирам данни какво означават
Например RHUE6AHN-HM
STO-YAN - специалист
Топлообменника във външното тяло в случая играе роля само на изпарител. Изрично ме информираха, че ТП е само за отопление! Хидробокса, е кутията в която са колекторите, топлообменника, разширителния съд, помпа, датчици.
На сайта има телефони, може всеки да се обади лично.
Съгласен с горното мнение. Извинявам се на Галин!
radius - майстор
Разширителния съд е опция според официалния сайт на Хитачи. Това че е само за отопление, пак си е така. Обаче другото ми звучи, как да кажа... тъпо.
Явно допълнителните букви HM са съкращение от Hand Made in Bulgaria.
filmatoplo - майстор
:) Връщам се на темата на Гали , там питах -запоени ли са фреоновите медни тръбички към топлообменника :? .
Galy - специалист
Как да не са запоени. Тествахме заварките на 30 бара ако се не лъжа. Има заварки при топлообменика. Относно арматурата на цялата система не съм правил абсолютно с нищо компромиси. Излезе ми доста скъпо, но навсякъде съм слагал всичко най-добро (и съответно скъпо, но...моя приятел, с който правихме всичко ми даде всичките си търговски отстъпки и съм доволен) Конвектори...взех си "Carisma". Ходих да ги видя в София, на Цариградско е представителството. Изключително съм доволен. На първата си степен не можеш да чуеш, че работят. На средната са по-безшумни отколкото климатика вкъщи в момента със сигурност. Даже имам останали два комплекта крака за тях...ако някой реши да си взима и ги слага на крака, да се обади...
Galy - специалист
Ето го...Цената на по-големия като киловати беше 400лв. Бях се спрял първоначално на Галети, само че избрах в последствие тези...цената е почти еднаква.

Прикачен файл

fan-coil.gif
Конвектор
fan-coil.gif (45.21 KиБ) Видяна 4253 пъти
filmatoplo - майстор
За 400 лв сигурно е с параметри 5 и нещо киловата при температура на топлоноситела 80/70 градуса .Има ли управление за тази цена :? .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "Термопомпа "Дъжда никога не спира полета на птиците"!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: