Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
georgebg - специалист
Здравейте,
имам един проблем , който започва с времето все повече да ме дразни, та искам да се консултирам
с вас как да го елиминирам.

В къщата стълбището е като нормално стълбище в блок :), площадки с прозорци и коридор към стаите, междинни площадки с прозорци.
Общо 3 етажа , на третия скатен покрив бетон с било на 3.60м от плочата.
Настилна и стълби - мрамор.

Проблем - голямо кънтене при всеки вътрешен източник (говор в коридора , или стаите при отворени врати), и същото и при външен шум - имам чувството че се усилва всеки шум .

Търся решение което да едновременно (и балансирано) да реши проблемите както с постъпването на външен шум (шумоизолация), така и спиране на кънтенето, без да се налага да къртя мрамора :) или да слагам върху него килими ...

Навсякъде за шумоизолация се предлагат решения с лека минерална вата и предстенна обшивка, от друга страна каменната е с по-голямо тегло и на някой места се споменава че е по-подходяща, но пък при нея не съм виждал конкретни акустични характеристики.
Всякакви мнения и съвети са добре дошли :)...
mim - специалист
стенни килими, щом не искаш подови, саксии с многолистни или с голямолистни растения, всичко което ще разбие звука да не се отразява само в стените
tretre - специалист
Халище на стената.
Ако в една стая има само халища по стените пода и тавана - звуковите вълни "потъват'', без да се отразяват.
georgebg - специалист
колеги, аз че ще правя изолация на стените ще правя, но как да постигна ефект на потискане на шума отвън и "попиването" му при източник отвътре.
За шумоизолация това което съм чел е вата + 1 слой гипскартон, 2 слоя още по-добре.
Сега за вътре пък гипскартона ще отразява звука и няма да го пуска във ватата, в този смисъл май ще е по-добре 1 слой гипскартон, даже ако е 9мм си мисля още по-добре, но тогава пък се влошава шумоизолацията.... от друга страна пък ако шумоизолацията е добра, то кънтенето също ще чезне понеже външния източник ще се неутрализира и т.н. и т.н.
в този безпорядък са ми мислите, особено след поредното недоспиване :(

да не взема да питам и за стъклопакети че ще стане съвсем сложно ...
Фло - специалист
georgebg написа:
колеги, аз че ще правя изолация на стените ще правя, но как да постигна ефект на потискане на шума отвън и "попиването" му при източник отвътре.
С гума! Гумени пътеки ,настилка и т.н,която можеш да налепиш по стените ,откъм шумовия източник с полихлорпреново лепило/към 5-6 лв/л/.Гумата е толкова ефективна,че обезшумяват атомните подводни лодки с нея!
georgebg - специалист
даа пак стигнахме до тази гума ... само че намерих оферта за някаква гума 10мм Mustwall и и искат около 36 лв./кв.,
на мен като ми трабва общо към 100 кв. и ми стана лошо :vom:
та сега търся някаква по-евтина, но засега несполучливо...
mim - специалист
корк без нищо върху него също става
релефна мазилка, тапети...

Тема "Шум и кънтене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: