Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Големият котел естествено ще даде по-голям разход, защото няма да работи в оптимален режим, освен ако не сложиш буфер. Ще ти дам един пример - 25кВт пелетна горелка на пълна мощност изгаря 5кг пелети на час или 120кг на ден. За 30 дни това прави 3600кг. По 350лв средна цена = 1260лв на месец. Подобни ще са разходите ако гориш въглища и дърва. Ти мислиш ли, че можеш да издържиш на по-големи месечни сметки? :) Тогава защо ти е по-голям котел, като и този ще работи на 1/3 от възможностите си?
zhristov - напреднал
Ей такава система с буфер ми се нрави. Изпитвам затруднения, обаче, да търся в гооглето да го видя това чудо буфера, размери, цени и т.н.

Темата от чугунени котлета на Фероли се измести, усещам и се чудя дали да не отворя официално една за моя казус.
filmatoplo - майстор
За пелетна горелка -3 ходовото стоманено тяло е по добро .Ватерланда комплект сега е на изгодна цена .
XaMaB - напреднал
zhristov написа:
Ей такава система с буфер ми се нрави. Изпитвам затруднения, обаче, да търся в гооглето да го видя това чудо буфера, размери, цени и т.н.

Темата от чугунени котлета на Фероли се измести, усещам и се чудя дали да не отворя официално една за моя казус.
Приятел моя казус беше същия като твоя преди 3-4 месеца :)
Но понеже не ми се рискува с Фероли и горелките на Ерато и нямах възможност да отделя 7-9хил. лв. за читав пелетен котел, взех един Виадрус и тази зима съм на дръвца.
Ако преди 4 месеца бях видял тази оферта на Waterland със сигурност и тази зима щях да съм на пелети.
Според мен чугунен котел е по-удачен от стоманата при положение, че се топлиш на твърдо гориво, за пелети стоманата логично е по-добра зареди по-бързия топлопренос, а на тебе това ти трябва, горелката бързо да нагрее системата ти, че пустия му шнек да на върти пелетки :)))
Лятото ще сложа този пелетен котел на Ватерланд дано до тогава хората които инсталират котли имат отзиви за него.....

Тема "Чугунови котлета на Ferroli" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: