Напишете въпрос свързан със санирането.
minca - специалист
Имам стара къща, която ремонтирам в момента.Възнамерявам да я санирам и от северната страна където навява и се мокри от дъжда искам да и направя тази изолация.Под облицовката е с минерална вата.Някой ,който е работил с тия пласмасови ламели, моля да сподели впечатления.Какво представлява,какъв е реда при поставянето и и т.н.?

Прикачен файл

DSCN1185.jpg
DSCN1185.jpg (77.7 KиБ) Видяна 6305 пъти
iavor - специалист
Изолацията ми е от 4 год. и за сега никакви ядове.При мен завали ли дъжд набива от запад и затова се спрях на сайдинг изолацията. Оказа се че е лесно и дори приятно да се работи с нея.

Прикачен файл

Picture 170.jpg
torbalan - Дървен философ
сайдинга е фасадна облицовка ;) изолацията е под сайдинга...

и моята къща е със сайдинг - правиха ми го ЕНТИ оод и съм доволен...
при мен също яко набива от запад, когато вали...
k0c3t00 - помощник
Да,така получавате пластмасова къща с изолация минерална вата-общо взето нищо за много пари.Нали се сещате ,че топлоизолацията на една сграда е именно самия топлоизолационен материал,а не всички завършващи слоеве,било то сайдинг,мазилка и др.Ако искаш хубава изолация с хубав сайдинг-цената вероятно ще те стресне.
Последна промяна от k0c3t00 на съб ное 19, 2011 8:39 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
е тва ме преби....

кой сайдинг е хубав? и коя изолация е хубава?

то ако питаш мен - мазилката е далеч по-красива, но в моя случай най-евтино беше със сайдинг....
k0c3t00 - помощник
Понеже съм се занимавал със продажба и монтаж на сайдинг,съм наясно какво пиша.Сайдинга,който се поставя масово е еднопластов и си е чист майтап.Масово се слага и минерална вата отдолу,която сама по себе си не е никаква изолация.В най добрия случай,тази система е на цената на доставката и монтажа на 8-10см. EPS.
iavor - специалист
Аман от професори :prayer: Минералната вата не била изолация / интерсно какво е тогава /а и кой е казал че трябва да е точно вата.Може да се сложи фибран или кой каквото поиска...въпрос на вкус и джоб.Това което не видях никой да споменава /включително и в сайта по-горе/ е за дишащата мембрана ?!
k0c3t00 - помощник
iavor написа:
Аман от професори :prayer: Минералната вата не била изолация / интерсно какво е тогава /а и кой е казал че трябва да е точно вата.Може да се сложи фибран или кой каквото поиска...въпрос на вкус и джоб.Това което не видях никой да споменава /включително и в сайта по-горе/ е за дишащата мембрана ?!
Добре,всеки има правото да си харчи парите,както намери за добре.Изолирането на къща се прави веднъж,това не е рутинен ремонт и трябва да се подходи достатъчно сериозно към него.Аз просто исках да отбележа,че ако желаете качествена изолация,минералната вата не е решение или поне не до толкова,колкото очаквате.А това,че някой като си сложи сайдинг с минерална вата отдолу и пак плаща почти същата сметка за ток,както и преди него,надали ще го признае.Сайдинга е американска система и там се слага горе долу,като в България-с вата,фолио и сайдинг отгоре.Обачеее,голям процент от американците живеят в дървени сглобяеми къщи,където основната топлоизолация е вградена във панелите,а не се разчита основно на минералната вата.Тук обаче някои си мислят,че като сложат върху тухлената си къща,минерална вата,паропропускливо фолио и еднопластов сайдинг са копирали американците и имат същата топлоизолация като тях.Ако си мислите,че философствам излишно и че не съм прав,нека Някой извика някой топлотехник да му изчисли топлинната ефективност на системата(сайдинг,минерална вата,мембрана).
Явно това ще е поредния форум,в който ще предпочета само да чета,без да взимам участие.
minca - специалист
Бпагодаря ви колеги!Много ви благодаря!!!

Тема "Обшивка на външна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: