• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
joropet - напреднал
Привет на всички!

Предстои ни нов сезон, а темата е позамряла. Споделете, ще правите ли профилктика, тестове или нещо друго преди старта? При мен се появи някаква загуба на вода в системата и се чудя дали изобщо му е времето за разследвания. На 10 дни допълвам неизвестно количество вода, като интересното е че нито един съсед не се е оплакал от теч.

Поздрави!
noemis - напреднал
Аз от 10 октомври съм пуснал котлето ;)
tsvetan - помощник
noemis написа:
Помооощ! От две години се отопляваме на газ, но сметки под 300 лева не сме плащали! Отопляваме само дневната с площ около 25 кв.м. с 2 конвектора, а останалите стаи термоглавите са на "звездичка". Ползваме котел на Де дитрих. Къщата е на два етажа на която са сменени дограмата, измазана е от вън но не е санирана! Трябва ли да сложим термостат-програматор или да преминем на друг вариант на отопление. За м. Х за 4 дни включен котел платихме 90 лева сметка! Комина пуши все едно че е ТЕЦ София. Помооощ!!!!!!
2v6 - майстор
tsvetan написа:
noemis написа:
Помооощ! От две години се отопляваме на газ, но сметки под 300 лева не сме плащали! Отопляваме само дневната с площ около 25 кв.м. с 2 конвектора, а останалите стаи термоглавите са на "звездичка". Ползваме котел на Де дитрих. Къщата е на два етажа на която са сменени дограмата, измазана е от вън но не е санирана! Трябва ли да сложим термостат-програматор или да преминем на друг вариант на отопление. За м. Х за 4 дни включен котел платихме 90 лева сметка! Комина пуши все едно че е ТЕЦ София. Помооощ!!!!!!
Какъв цвят е пламъка на горелката?
tsvetan - помощник
2v6 написа:
tsvetan написа:
noemis написа:
Какъв цвят е пламъка на горелката?
Нямам представа, не се вижда.
2v6 - майстор
tsvetan написа:
Кой е модел е котела?
Кой го е настройвал и кога?
tsvetan - помощник
2v6 написа:
tsvetan написа:
Кой е модел е котела?
Де дитрих, има изготвен план за изграждане на системата и одобрен от съвета. На стойван е при поставянето му преди 2 години. на таблото се изписва auto и 55 градуса на водата за отопление.
LazarGanev - "Велик майстор"
Прочете ли темата (поне в началото) или ти се видя много дълга и просто искаш да попиташ за твоя случай? Какъв модел е котела, конвекторите, какви мощости? Моето мнение, въпреки оскъдната информация, която даваш е, че мощността на двата конвектора при 55*С е 2-3кВт, а минималната мощност на котела предполагам е 9кВт. При това положение повече газ изхвърляш в атмосферата, отколкото оползотворяваш :)
2v6 - майстор
tsvetan написа:
2v6 написа:
tsvetan написа:
Кой е модел е котела?
Де дитрих, има изготвен план за изграждане на системата и одобрен от съвета. На стойван е при поставянето му преди 2 години. на таблото се изписва auto и 55 градуса на водата за отопление.
Какъв модел е котела?
На първо време го сложи на "Макс".
tsvetan - помощник
Котелът е MCR45-24/28 кв. На дисплея излиза настройки на auto. Сега включих и 3 радиатора с по 12 ребра
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: