Най - вълнуващия въпрос зимно време.
chano - специалист
filmatoplo написа:
Идеята беше , не л.....а да минават през топлообменник :-D , а на ПВЦ тръбата за мръсна канализация да се навие медна тръбичка която да улавя топлината :supz: .
а такааааа,ти се сети.как един от варна вади топлина от тръбата на студената вода а аз да не мога да извадя топлината от канализацията кадето почти постоянно някои се купе и тн.Нещо или не разбирам или вие не можете да ме разберете.
chano - специалист
filmatoplo написа:
Да- това е същото :) .
е като е същото как мога да го направя,и ще има ли някаква полза,какво трябва да се купи и тн.има ли някои тук които да направи изчисления.какъв ше да е този толообменник,този вЪВ Варна беше показал някакви много дребно нещо за цял вход.
filmatoplo - майстор
Той беше показал -пластинчат топлообменник :)
chano - специалист
filmatoplo написа:
Той беше показал -пластинчат топлообменник :)
е не ги разбирам аз,за това питам тук някои да даде идея..
chano - специалист
filmatoplo написа:
renewabilityenergy.webs.com :)
е за това говорех май....колко ли ще струва???
Чаро - Акълия
Стотици долари! Откажи се от това, а и от идеята за усвояване на топлината от отпадните води на блока.
Това се прави само на баните и мивките- какво ще стане, ако Пешо от 4-ти етаж си е качил стелките за колата и ги облива със студена вода? Кво ще усвояваш ти.
Рекуператопра на канализационната вода се слага след сифон на баня и мивка и се подвързва към входа на бойлера. Работи само тогава, когато се точи топла вода!
Има вариант с утайник, но температурата на отпадната вода няма да надвишава 20-25*. А системата с утайник ще иска поддръжка. Прецени дали си струва :toimonster:
Аз съм правил няколко такива неща-
chano - специалист
Чаро написа:
Стотици долари! Откажи се от това, а и от идеята за усвояване на топлината от отпадните води на блока.
Това се прави само на баните и мивките- какво ще стане, ако Пешо от 4-ти етаж си е качил стелките за колата и ги облива със студена вода? Кво ще усвояваш ти.
Рекуператопра на канализационната вода се слага след сифон на баня и мивка и се подвързва към входа на бойлера. Работи само тогава, когато се точи топла вода!
Има вариант с утайник, но температурата на отпадната вода няма да надвишава 20-25*. А системата с утайник ще иска поддръжка. Прецени дали си струва :toimonster:
Аз съм правил няколко такива неща-
а като си правл действа ли,може ли и на мен да ми направиш.
Чаро - Акълия
Както ти обясних, при теб логиката на действие трябва да е друга!
Това действа, когато в един и същи момент се черпи от бойлера и използва (излива в канала) вода. Как мислиш да се получи при теб с идеята за целия вход?
Каква е температурата на водата (студената) при вас?

Тема "Отопление на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: