Здравейте, моля за малко помощ и съвет.Бойлера е Елдом, хоризонтален,неръждавейка.Днес протекоха гумените уплътнения на фланеца и нагревателя, време им било на 6 години е бойлера.Та разглобих го отидох в сервиза и си купих уплутненията (2.60лв с нови гайки даже) смених ги и всичко добре, не тече,пуснах го даже нагрява. Тук идва проблема, като нов термостата беше завъртян почти до край и ми държеше 68 градуса на водата.И сега чакам аз да изключи, обаче той неще.Премерих водата 86 градуса и още нагрява.Намалих го, но сега е на 1/3 и пак е на 80 гр.Намалих го още и ще изчакам да го видя как ще работи.Единственото което направих е да мушна осезателите на термостата и на нещо друго в тръбичката.Единия е като ампула другия е като пружина.Набутах ги до край мисля, че така трябва или да ги издърпам малко.Има и едно нещо което се захваща за една ламаринка и е с едно като бутонче посредата на резбата и от него излиза единия осезател, дето е като пружина.Резбата на това нещо е счупена и не съм го хващал за ламаринката.Това са нещата които направих но къде сгреших?
milen56 написа:Единственото което направих е да мушна осезателите на термостата и на нещо друго в тръбичката.Единия е като ампула другия е като пружина.Набутах ги до край мисля, че така трябва или да ги издърпам малко.Това са нещата които направих но къде сгреших?Виж да не са пречупени осезателите ( прегънати )? Или да не би самото пластмасово копче на терморегулатора да не го върти