Мечтата на всяка домакиня
stoqnmonev - напреднал
Здравейте отново!Искам да поставя някакво освтление на горният ред на шкафовете в кухнята,така,че да се осветява добре работният плот.Не искам да е с обикновенни луминисцентни лампи.Намерих две стилни 40см,но ми обявиха цена от по 30лв.Та на въпроса:Може ли да се постави ЛЕД светлини или някакви си RGB(не знам точно каква е разликата),какво трябва да се купи(а и ако може колко струва) и как се поставят в крайна сметка?
kiroslavov - специалист
RGB - Red Green Blue - това са диоди,които управлявани чрез контролер могат да светят със какъвто си поискаш цвят ( надали ти е необходимо защото е скъп вариянт - контролера трябва да е вързан към компютър или пулт за да имаш желания цвят ). Белите диоди според мен ще ти свършат идеална работа - трябва ти само захранване за тях. Цената на това осветление на линеен метър диодна лента зависи от силата на диодите, но като цяло излиза колкото луминисцентното осветление. Самата лента с диодите е самозалепваща се така че монтаvа е доста лесен.
Последна промяна от kiroslavov на вт ное 22, 2011 10:02 am, променено общо 1 път.
FMaster - специалист
Лед осветление - около 10 кинта на метър (топло или студено бяло), траф около 15лв. Връзваш лед-а към трафа, трафа към 220 през ключ и си в играта. Елементарно е ... Успех!
stoqnmonev - напреднал
FMaster написа:
Лед осветление - около 10 кинта на метър (топло или студено бяло), траф около 15лв. Връзваш лед-а към трафа, трафа към 220 през ключ и си в играта. Елементарно е ... Успех!
чудя се само дали ще осветява така както луминисцентна лампа
jekasus - майстор
Не е добро качество на снимката, но да имаш представа.

Изображение
stoqnmonev - напреднал
jekasus написа:
Не е добро качество на снимката, но да имаш представа.

Изображение
много добре изглежда.навих се вече,само "шефа" да се съгласи :-D
sstefanov - майстор
Какви 10 лв? 3.90 без ДДС не водоустойчиво го има по магазините.
SoWhat - специалист
Като отвориш, са ти точно на мушката:
http://mebelboxblog.blogspot.com/
ivanovrg - специалист
kiroslavov написа:
RGB - Red Green Blue - това са диоди,които управлявани чрез контролер могат да светят със какъвто си поискаш цвят ( надали ти е необходимо защото е скъп вариянт - контролера трябва да е вързан към компютър или пулт за да имаш желания цвят ). Белите диоди според мен ще ти свършат идеална работа - трябва ти само захранване за тях. Цената на това осветление на линеен метър диодна лента зависи от силата на диодите, но като цяло излиза колкото луминисцентното осветление. Самата лента с диодите е самозалепваща се така че монтаvа е доста лесен.
http://led.omega-light.com/Controllers/ ... LC06IR.jpg
повярвай ми -това не се връзва към компютър

http://led.omega-light.com/Flexstrips/flexstrips.htm
тук можеш да се ориентираш в цените
гледам са смъкнали цените даже
stoqnmonev - напреднал
Благодаря на всички!"Шефа"почти се нави :-D

Тема "Въпрос за LED осветление за кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: