k0c3t00 написа:iavor написа:Аман от професориДобре,всеки има правото да си харчи парите,както намери за добре.Изолирането на къща се прави веднъж,това не е рутинен ремонт и трябва да се подходи достатъчно сериозно към него.Аз просто исках да отбележа,че ако желаете качествена изолация,минералната вата не е решение или поне не до толкова,колкото очаквате.А това,че някой като си сложи сайдинг с минерална вата отдолу и пак плаща почти същата сметка за ток,както и преди него,надали ще го признае.Сайдинга е американска система и там се слага горе долу,като в България-с вата,фолио и сайдинг отгоре.Обачеее,голям процент от американците живеят в дървени сглобяеми къщи,където основната топлоизолация е вградена във панелите,а не се разчита основно на минералната вата.Тук обаче някои си мислят,че като сложат върху тухлената си къща,минерална вата,паропропускливо фолио и еднопластов сайдинг са копирали американците и имат същата топлоизолация като тях.Ако си мислите,че философствам излишно и че не съм прав,нека Някой извика някой топлотехник да му изчисли топлинната ефективност на системата(сайдинг,минерална вата,мембрана).Минералната вата не била изолация / интерсно какво е тогава /а и кой е казал че трябва да е точно вата.Може да се сложи фибран или кой каквото поиска...въпрос на вкус и джоб.Това което не видях никой да споменава /включително и в сайта по-горе/ е за дишащата мембрана ?!
Явно това ще е поредния форум,в който ще предпочета само да чета,без да взимам участие.
уважаеми господин професоре...
аз на моята къща съм и смятал загубите... и най-голям процент от топлината - бяга през прозорците, на второ място през тавана и най-малко през стените...
ела сега ми обясни американците как слагат сайдинг с минерална вата и върху какви конструкции....

.Ако обаче нахакаш 20 санта вата(сайдинга позволява) със добра ламбда 0,040 която гони тази на стиропора нещата стават мноого приятни.Ама като всяка облицовка при сходни топлоизолационни и експлоатационни параметри сайдинга винаги ще идва скъпичко за съжаление
 .Ако обаче нахакаш 20 санта вата(сайдинга позволява) със добра ламбда 0,040 която гони тази на стиропора нещата стават мноого приятни.Ама като всяка облицовка при сходни топлоизолационни и експлоатационни параметри сайдинга винаги ще идва скъпичко за съжаление   .
 .
 Не съм виждал друго такова изпълнение и като гледам снимката не се съмнявам за резултата. Поздравления !
 Не съм виждал друго такова изпълнение и като гледам снимката не се съмнявам за резултата. Поздравления !