Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
Все пак форумът се казва "Направи си сам" и затова ще ти препоръчам следното:
- трансформатор 9V/1A (или 2- 3 А, зависи от консумацията) от Conrad или Comet- 4-5 лв (макс 10)
- Грец - стотинки
- кондензатор - стотинки
- кабел с щепсел - стотинки
Общо няма да е повече от 10-15 лв (зависи от мощността), а ще е много по-надеждно от всеки китайски боклук, т.е. захранващ блок.
ivanovrg - специалист
sstefanov написа:
Все пак форумът се казва "Направи си сам" и затова ще ти препоръчам следното:
- трансформатор 9V/1A (или 2- 3 А, зависи от консумацията) от Conrad или Comet- 4-5 лв (макс 10)
- Грец - стотинки
- кондензатор - стотинки
- кабел с щепсел - стотинки
Общо няма да е повече от 10-15 лв (зависи от мощността), а ще е много по-надеждно от всеки китайски боклук, т.е. захранващ блок.
ако пуснеш и една схем-ще е супер
целия номер е големината на трафа,че в повечето случаи няма място за него
sstefanov - майстор
Схемата е траф - грец - кондензатор.
Няма нищо нестандартно.
Изображение
lz1tar - специалист
Сложи и едно 7812 за да е сигурна работата
sstefanov - майстор
Чак толкова няма нужда.
NeoBoss - специалист
имам един въпрос: по този начин как се изчислява колко вата ще стане въпросното захранване. предполагам след изправянето на тока волтажа се ще се втигне - точно 12в ли ще стане... 7812 стабилизатора не ми се вярва да е повече от 2лв... такаче не са и толкова разходи. Но тогава ще стане примерно на цена 17лв. а 60w захранвания на МW са горе долу 20лв. и са със 2 години гаранция.
sstefanov - майстор
Максималната отдавана мощност се определя от трансформатора. Тя трябва да е по-голяма от консумираната.
Диодите трябва да издържат на консумирания ток и на напрежението.
И да не е 12 волта на изхода не е фатално - свеодиодите не са претенциозни. С линеен стабилизатор (като 7812) ще се наложи да увеличим напрежението на изхода на изправителя поне на 15 волта и стабилизаторът ще разсейва допълнително топлина. А ние нали гоним добро КПД?
NeoBoss - специалист
да забравих че зада работят тия стабилизаотри трябва поне 3в по високо напрежение...

и все пак по примера който си дал със 9в/1а трансформатор колко максимално лед лента може да се захрани (W)
sstefanov - майстор
Да речем до 8-9 вата би трябвало да няма проблем.
NeoBoss - специалист
еми значи как би му свиршило работа на човека :?: като му трябва близо 70w за неговото осветление....
и не виждам изобщо във кой случай това би било добро решене ,нито финансово , нито и качествено.

Тема "Зхранване за светодиодна лента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: