• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ако има някакви снимки ще е добре :prayer: :prayer:
Много благодаря за схемите които ми изпратихте значи да обясня имам монтиран котел атмос 25dc който е вързан по обикновен начин . Бих искал да го преправя както трябва . котелът да го вържа на две вериги на малката верига да върти котел буфер на другия кръг със задвижка и управлението на интиел
бих искал да ми кажеш какъв е буфера и много ще съм ти благодарен да ми кажеш какъв трипътен вентил да си взема и filmatoploкаква задвижка и най важното къде и как се монтират датчиците на управлението . с уважение гелов :wink:
filmatoplo - майстор
Ако ще го правиш по книгите -буфера за 25 киловата е от 1000 до 2000 литра , това ще го спазваш ли .Компромис минимум 500 литра ,за малкия кръг Ладомат ли ще ползваш или ще се прави от отделни компоненти -помпа и термовентил .Трипътен смесителен вентил и задвижка аз ползвам марка Хъниуел :) , кой контролер си гледал в Интиел -динамичния или този за контрол на 3 пътен смесителен вентил.Според мен не че е много трудно да се справи човек , но не препоръчвам губене на време ,нерви и проба- грешка , има доста тънкости които може да останат необяснени тук.В това състояние котела с каква температура покрива топлозагубите -тоест каква е температурата на водата циркулираща през радиаторите .
filmatoplo - майстор
Ако питаш за моя 500 литров съд -той е оригинален 500 литров вертикален бойлер -индустриален ,на завод за енергийни източници Разград .Има фланец и патронен нагревател 7,5 киловата ,бойлера е поставен е на 3 крака , вън е боядисян с грундно покритие -изолиран с Мирелон с ал фолио .Ползван е от 2002 година до сега -само по 3 месеца лятото , налягане на нашия водопровод 5-8 бара -тоест достатъчно е тестван , при парното налягането е далеч по малко 1,5-2,5 бара .Бойлера е подменен заради това че се монтираха бойлери с 2 серпентини. Идеален е за буферен съд .Това не е реклама -човека ме моли да му го опиша , няма връзка на лични -затова тук .
medo5303 - напреднал
filmatoplo,здравей,имам един въпрос;ако сложа към съществуваща инсталация буферен съд ще направяли някаква икономия на гориво.Инсталацията ми е нафтово котле ФЕРОЛИ 28 киловата с конвектори,2 броя 18 ки,1 броя 24 ки,един 9 ка,това са вътрешни тела от климатици.Къщата е санирана от вън с 3.5 фибран,певеце дограма 120 квадрата застроена площ.Ще сам много благодарен ако ми отговориш.Инсталацията побира около 50-60 литра вода.
filmatoplo - майстор
Здрасти Медо ,имам я карана школата до кулите на Баба Вида :) Та обясни ми малко повече за инсталацията , котлето не може ли да премине на пелети със смяна горелка , сега в това положение -на колко градуса е настроена водата , колко време работи и колко време почива да схвана логистиката .Имаш ли смесителни вентили на котела ,имаш ли термоглави по радиаторите , ами стаен термостат :? :) .
medo5303 - напреднал
Котела е настроен на 60 градуса,нямам термо глави управлявам ги с управления за конвектори.Мисълта ми беше ако може малко да ми падне разхода.На пелети няма да мина аз от въглища избягах че няма качествени,а с пелети никога,нафта взимам на 1 лев.Имам и стаен терморегулатор който ми командва горелката,но мисалта ми е ще намаля ли малко разхода работи ми около 4-5 часа на денонощие.Школата за шофиори ли си карал във Видин.
filmatoplo - майстор
В същата школа за механик водач :wink: 88-ма год зимата .-6 месеца.Като гледам нещата са ти точни -горелката ти работи колкото е необходимо и спира без излишен разход -гориш толкова колкото е необходимо .Ако са дърва или пелети , по може да уловиш нещо с буфер .
medo5303 - напреднал
Значи няма смисъл да се набутвам да копувам буфер.Благодаря ти от все сърце и ти пожелавам много успехи в професията.
  • 1
  • 2

Тема "бихте ли ми препоръчали схема за монтаж на буфер към атмос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: