Мечтата на всяка домакиня
Джани - напреднал
Купихме си готова кухня :) Мислим да си я монтираме сами :-D

Но изниквзт въпрос след въпроса...
Та:
1. Печката ще е плътно до шкаф. Трябва ли да има някакво растояние помежду им? Колко см? Слага ли се нещо изолиращо?

2. Горните шкафове ги закупихме с едни неща за закрепване - лайсна и на всеки шкаф по два държача. Дали ще са достатъчни или трябва да се слагат и допълнителни някакви?

Засега толкова, след малко пак :)

Благодаря предварително за отговорите!
todor_velikov - специалист
е по-добре сами че тия направо дерат -за монтаж искат 10 % от стойността на покупката :x
ами изолация между печката и шкафа няма защо да слагаш.(нали знаеш че има и вградени печки и фурни в новите кухни и там нищо не слагат)а за шкафовете ако няма да слагате много тежки неща нямат нужда от подсилване.ако решите може и да ги подсилите с още един винт,но той задължително трябва да мине през специален метален триъгълник който се слага от задната страна на шкафа.защото винта ако минава само през картона нищо не държи :wink:
Айде успех с монтажа :)
Бола - специалист
Добре е на канта на плота(отстраната на печката)да е сложена алуминиева лайсна,защото иначе при нагряване гетинакса може да се разлепи.
shadowman - майстор
todor_velikov написа:
е по-добре сами че тия направо дерат -за монтаж искат 10 % от стойността на покупката :x
ами изолация между печката и шкафа няма защо да слагаш.(нали знаеш че има и вградени печки и фурни в новите кухни и там нищо не слагат)а за шкафовете ако няма да слагате много тежки неща нямат нужда от подсилване.ако решите може и да ги подсилите с още един винт,но той задължително трябва да мине през специален метален триъгълник който се слага от задната страна на шкафа.защото винта ако минава само през картона нищо не държи :wink:
Айде успех с монтажа :)
Купувайки кухня в кашони или на парче не се плаща монтажа и като не можеш да си я монтираш сам се плаща за дяволията. Оня ден едни хора си купили подобна и сина им ще се учи на нея (не мога да ви опиша как щяха да изрежат дупките за контактите)?... да не говорим, че кухните са без гръб и следва ходене да се купува и най-вероятно няма същия цвят... нямат водобранна лайстна... мъка си е.
todor_velikov - специалист
shadowman написа:
Купувайки кухня в кашони или на парче не се плаща монтажа и като не можеш да си я монтираш сам се плаща за дяволията. Оня ден едни хора си купили подобна и сина им ще се учи на нея (не мога да ви опиша как щяха да изрежат дупките за контактите)?... да не говорим, че кухните са без гръб и следва ходене да се купува и най-вероятно няма същия цвят... нямат водобранна лайстна... мъка си е.
еми сега всеки с парите си.като кухнята ти е 5 бона и като дадеш 500 лв за монтаж ще ти се дореве(е ако нямаш пари в излишък). :-D
един средноинтелигентен човек трябва да може да я сглоби,има си и схема и всичко :wink:
shadowman - майстор
Не вярвам човек дал 5000 пари за кухня в кашони да няма 500 пари за монтаж, предпоалагам ме разбираш... Другото е, че е едно да сглобиш секция със схема (но от последните две които сглобих едната бе с някакво подобие на схема а другата нямаше дори лист с упътване и бройка на винтове и т.н., намери ми средностатистически човек да сглоби това?...), а друго е да монтираш кухня.
Искам да кажа следното, че ако неразбираш от нещо по-добре си плати за да станат нещата както трябва (тава нали пак е относително заради човека на който ще попаднеш).
Джани - напреднал
Благодаря много на отговорилите :)

Става пуштината :-D Готови сме с горния ред. Шкафа на аспиратора ни разказа играта, че голямо къртене падна - не съвпада с комина. Но и той стана.

Взехме и алуминиева лайсна за плота. Благодаря за което на Бола :)

За съжаление, нямаме излишни пари и затова се натоварихме със "сглоби си сам". Не е толкова трудно, колкото си мислехме :) Проблем е само 2 годишното ходещо човече с милиони претенции :-D
Джани - напреднал
Здравейте отново от мен :) Имам нов въпрос:

Захващат ли се долните шкафове за стената?
shadowman - майстор
Джани написа:
Здравейте отново от мен :) Имам нов въпрос:

Захващат ли се долните шкафове за стената?
Не се захващат. Предполагам, че сега се клатушкат, а причината е денивелацията и липсата на крака. Ако се клатушкат може да се подложи нещо под страниците, но да не се вижда. Инак като се сложат плотовете и се натоварят шкафовете то те ще си улегнат, но ще трябва да си поиграете с вратите.
Джани - напреднал
Благодаря за отговора shadowman :)

Не се клатушкат. Имат крака, които се регулират нагоре, надолу. Та и нивелацията ще оправим. Но ми е чудно, след като не са хванати за стената, плота и той не се хваща... Как , да му се невиди, ще седи мирно тая кухня. Няма ли да се размести с времето. Може смешен да ми е въпроса , ама ... :-D

И още един въпрос:

С какво да хванем водобранната лайсна?

Тема "Meжду печката и шкафовете..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: