Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
И успяваш да стоплиш с глидери и вода 32 С ?
STO-YAN - специалист
Здравейте на всички ентусиасти!
ivan_v, поздравления за теб и инсталацията, която си сътворил!
От изложеното от теб си личи, че доста професионално си барнал нещата.
Сигурно и това работиш. Въпроса ми към теб е: С какъв контролер управляваш ТП, нов настроен за системата или
контролера на разглобения климатик?
Дай и малко данни за наляганията-ниско, високо и при какви температури на водата/външен и вътрешен кръг/
Не се бях замислял за двойната капилярка-Евала за решението ти! :prayer:
Поздрави и успех! :supz:
ivan_v - специалист
STO-YAN написа:
Здравейте на всички ентусиасти!
ivan_v, поздравления за теб и инсталацията, която си сътворил!
От изложеното от теб си личи, че доста професионално си барнал нещата.
Сигурно и това работиш. Въпроса ми към теб е: С какъв контролер управляваш ТП, нов настроен за системата или
контролера на разглобения климатик?
Дай и малко данни за наляганията-ниско, високо и при какви температури на водата/външен и вътрешен кръг/
Не се бях замислял за двойната капилярка-Евала за решението ти! :prayer:
Поздрави и успех! :supz:
За управление не ползвам нищо допълнително ,освен наличното за една сплит система ( външно и вътрешно тяло). Датчиците са поставени както обичайно се прави в такава ситуация - тръбния( от вътрешното тяло) се поставя на кондензатора, а датчика за стайна температура следи температурата на топлата вода ( връщащата се от радизторите ) корегиран с резистор с нужната стойност.
Налягания не съм мерил ( нямам и възможност ). Като цяло се оповавам на максималното запзване на оригиналния вид на хладилната част- имам предвид ,че замених оригиналните ТО с нови, който да имат същия вътрешен обем ,като оригиналните. По този начин не е нужно да се мерят налягания или да се пресмята колко фреон да се зареди( по-умни хора са го сметнали).
Температурата на сондажната вода в момента е около 13гр. , а рано напролет е около 12гр.
ПП Професията ми няма нищо общо с хладилна техника. Преди три години, когато си купих първия климатик си мислех,че инвертор означава възможност за реверсиране потока на фреона.... после започнах да чета във форума и две седмици по-късно го разпердушиних:) ( в буквалния смисъл). Премахнах ламаринките от ТО на външното тяло ( това не беше лесно)и му направих импровизиран ТО , без да разхерметизирам системата. И така изкара три години.

Прикачен файл

IMG_0758.JPG
filmatoplo - майстор
Наугли -тази инсталация с 3 броя топлообменника ли е :? :)
naughty - специалист
filmatoplo написа:
Наугли -тази инсталация с 3 броя топлообменника ли е :? :)
по-скоро е нещо в процес на изработка, снимката е от гоогле.

А такъв изпарител не е ли още по-добър? (тип казан за ракия)

Изображение
ivan_v - специалист
naughty написа:

по-скоро е нещо в процес на изработка, снимката е от гоогле.

А такъв изпарител не е ли още по-добър? (тип казан за ракия)
Сигурно е добър, но първо е по-обемист и второ, няма как да се ползва обратния стълб на връщащата се вода. Дебита на помпата ще се определя от височината от сондажното ниво до съда плюс хидравличните загуби. При мен ТО е херметичен ( ТП е в най-восиката точка и като разхерметизирам леко започва да засмуква въздух ) и дебита на помпата се определя само от хидравличните загуби по тръбите. В случая имам около 30метра тръба 1 цол ,две колена от медна тръба 35мм и още две 28мм. По мои сметки ( и замервания на око ) помпа 25-60 прекарва почти 2 м3/ч.

ПП Ако в момента казана за ракия работи и водта е топла нещата добиват друг вид :lol:
radius - майстор
radius написа:
Аз ли нещо не съм разбрал след много четене из форума, че така ми увисна въпроса.

П.С. За да не пиша отново в темата, мерси за долния отговор.
Мислех , че темата трябва да обхваща и периферията около ТП, особено при такава ниска температура.
Последна промяна от radius на чет ное 24, 2011 11:08 am, променено общо 1 път.
ivan_v - специалист
radius написа:
radius написа:
Аз ли нещо не съм разбрал след много четене из форума, че така ми увисна въпроса.
Извинявам се, но въпроса не е за тази тема....
Сложил съм големи радиатори , почти 2 глидера на кв. метър( а на места ,където съм преценил и повече). Освен това топлоподаването е непрекъснато ,което също е важно. Поддържам 19-20гр.

Прикачен файл

IMG_0010.JPG
kyxap - специалист
Този радиатор и да го прегърна няма да се стопля, та аз съм 36 градуса, а той е на 32 :-D, значи ако се съберем повечко хора в стаята ние ще топлим по-добре.
filmatoplo - майстор
По тази логика в стая с температура 24 градуса -ще умреш от студ :lol:

Тема "ТП вода-вода от климатик." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: