• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tsvetan - помощник
Конвекторите са Klima 2000-2 броя, радиаторите са 2 х 15 ребра с 0.7 височина. Сега Т-2 е 46 и коминът пуши!
2v6 - майстор
tsvetan написа:
Конвекторите са Klima 2000-2 броя, радиаторите са 2 х 15 ребра с 0.7 височина. Сега Т-2 е 46 и коминът пуши!
Да, разбрахме марката, но кой модел са:
http://www.silpabg.com/bg/fan-coils/technical-data

Когато пуши комина какви са t1, t2 и nF?
Отваря ли комина за да провериш вътре съединенията на тръбите ф60?
Огледай хубаво входа - да няма някакво задръстване?
Газовете свободно ли излизат, има ли вероятност да засмуква обратно от тях?
В първите месеци на работа пушеше ли комина?
tsvetan - помощник
Т1-48, Т2-36, nF-3210 Коминът не съм го отварял само външно го огледах и в началото така пушеше, в смисъл свободно излизане на парата. Кнвекторите са MVB KFC 60.
2v6 - майстор
tsvetan написа:
Т1-48, Т2-36, nF-3210 Коминът не съм го отварял само външно го огледах и в началото така пушеше, в смисъл свободно излизане на парата. Кнвекторите са MVB KFC 60.
Това е идеален температурен режим за този котел! При какво задание се получава, колко време след включване на термостата котела?
Радиаторите са ти по около 2 kW, но при 85 градуса.
Конверторите може и 4 kW да са, но при максимална скорост на вентилатора.
Значи ако работи половината отопление температурата на водата трябва да е не по-ниска от 85 градуса. Ако радиаторите затворят и вентилаторите на конвекторите са на слаба скорост при 85 градуса котела ще работи зле, при 55 още по зле :idea:

Ако излиза само пара не е проблем. Лошо е ако излиза по-тъмен пушек.
Вентилаторите на конвекторите от какво се управляват, на каква скорост са?

Къде е сложен стайния термостат?
Ако котела гори непрекъснато (вентилатора не спира) докато стайния термостат е включил значи режима е добър и няма преразход на газ. На ток сметката ще е поне 50% нагоре :)

Използвате ли котела за БГВ?
tsvetan - помощник
Точно така, конвекторите бяха настроени на максимум и като изключи котела те продължават да въртят дори и когато водата изстине и така температурата в стаята пада бързо и от там се включва котела по често. Затова ги настроих на темтературата на стаята и сега е по добре. Но проблема е, че от вчера при темп. 85 градуса налягането на водата от 2 бара започва да се покачва на 3-3.5 бара и това ме уплаши и изключих котела, днес извиках да дойде техник. Термостата е сложен в дневната на 18 градуса, но за 3 дни при зададена t 18C, разхода е 47. Това не е ли много!
Не разбрах когато котела гори за кой вентилатор става дума.
2v6 - майстор
tsvetan написа:
Точно така, конвекторите бяха настроени на максимум и като изключи котела те продължават да въртят дори и когато водата изстине и така температурата в стаята пада бързо и от там се включва котела по често. Затова ги настроих на темтературата на стаята и сега е по добре. Но проблема е, че от вчера при темп. 85 градуса налягането на водата от 2 бара започва да се покачва на 3-3.5 бара и това ме уплаши и изключих котела, днес извиках да дойде техник. Термостата е сложен в дневната на 18 градуса, но за 3 дни при зададена t 18C, разхода е 47. Това не е ли много!
Не разбрах когато котела гори за кой вентилатор става дума.
В дневната конвектор ли има? Какви са контролерите на конвекторите?
Ако искаш да използваш новия стаен термостат за управление на котела, вентилаторите на конвекторите трябва да се управляват не по температурата в стаите, а по температурата на водата - когато има топла вода да включват на макс, когато водата изстине (котела спре) да спират и те.

Все още не е ясно как работи котела ти за да се каже малко ли харчи или много.
Използвате ли го за топла вода?

Когато котела гори работи вентилатора му - параметър nF показва някакво число различно от нула и вътре в котела се чува шум от вентилатора и горенето.
tsvetan - помощник
Термостата е в дневната където са и конвекторите, същите ги бях сложил на максимум но вентилаторите не спираха когато изключваше котела. Същият котел има вграден и бойлер който ползваме за топла вода. Не е ли опасно когато водата започна да стига до 3-3.5 бара. Затова го изключих да не гръмне.
nH -3480 и нараства когато върти вентилатора в котела, а максимума е в указанието до 3000.
2v6 - майстор
tsvetan написа:
Термостата е в дневната където са и конвекторите, същите ги бях сложил на максимум но вентилаторите не спираха когато изключваше котела. Същият котел има вграден и бойлер който ползваме за топла вода. Не е ли опасно когато водата започна да стига до 3-3.5 бара. Затова го изключих да не гръмне.
nH -3480 и нараства когато върти вентилатора в котела, а максимума е в указанието до 3000.
Какъв модел е термостата на конвекторите?
Ако искаш да управляваш котела по температурата в дневната не е необходимо да ползваш допълнителен термостат :idea:

Нищо няма да гръмне - котела има предпазен вентил на около 3.5 бар.
Налягането на водата се повишава най-вероятно защото е изпуснал разширителния съд. За да работи разширителния съд направи следното:
1. Източи водата до 1 бар.
2. Напомпай разширителния съд до 1.5 бар.
3. Допълни водата до 2 бар.

Държиш ли да ползваш новия термостат за управление на котела?
Използването на котела за топла вода може да увеличи многократно разхода, зависи от консумацията :)
tsvetan - помощник
Мерси, стана. А за термостата искам да го ползвам, толкова пари дадох.
srusev - специалист
2v6 написа:
tsvetan написа:
Използването на котела за топла вода може да увеличи многократно разхода, зависи от консумацията :)
Е колко много?
Аз минимум имам 10куб., около 8куб. са затоплени.
Плащам по 12лв. на месец газ.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: