Да, с радиатор на 32 градуса ще умра от студ, В СТАЯ където е 24 - НЕ. Интересно ми е, можеш ли да ми кажеш, кога в стаята ще стане 24, при радиатор на 32, нека позная - вероятно напролет.

kyxap написа:към Филма: ... Към мненията за подово, колко квадрата е пода в една стая и колко квадрата е един радиатор?Топлоотдаващата повърхност на алуминиев глидер H600 е повече от 0,5 м2. При два глидера за квадратен метър площта на радиатора ще е повече от тази на пода. Данните за топлозагубите на едно помещение обаче не се смятат на база квадрати или кубици, а на база всяка топлогубеща повърхност от стаята по отделно, със съответния и коефицент на проводимост и температурната разлика от двете й страни. Като се взимат под внимание и термомостовете. И накрая най-сигурния начин - предходната зима се включва ел. отоплител с възможност за настройка на отдаванато му мощност и се наблюдава каква мощност ще е нужна за поддържането на желаната температура. Нужни са поне 2 денонощия за да се темперира системата.
filmatoplo написа:Много правилно , в смисъл че с температура 35 градуса не може да се топлиш инцидентно ,с такава температура на водата -отоплението се пуща октомври и се спира април-майТочно така, виждам, че сме на едно мнение, пускаш октомври на 32 градуса и април-май става 24 градуса в стаята, даже към май може и да го спреш - пак ще стане 24. И да не забравяме, врати и прозорци да не се отварят, че ще трябват още няколко месеца за възстановяване на ззагубените гредуси..Не желателно стайната да пада под 18 гр .Тия работи не съм ги измислил аз -нискотемпературно отопление , има си проектанти , да дойдат да ти сметнат топлозагубите и да ти кажат за теб лично -дали е възможно .
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: