Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
cvettomirr
- специалист
5467 мнения в "CNC машина гравьор"
cvettomirr
- специалист
Става въпрос за драйверите и контролерите. Не ми се дават 75лв за тороидално захранване, но все пак ако е неизбежно, ще се дават. Някакъв трансформатор има ли за 2бр 4А мотори и 2бр по 2 А. Че като теглих чертата до момента свят ми се зави, а не съм стигнал и до 50 процента от изпълнението на проекта.
Днес си сглобих и PC за работа самостоятелно за фрезата. 1.8mhz Pentium 4, Hard 80GB SATA, 1GB RAM DDR 2 Video Card 64MB. Мисля че ще е достатъчно за MACH 3 и ART Cam. Имам една видео карта 256mb NVidia ще я подаря на някой, ако ще му върши работа, на мен не стана на слота на дъното, и сложих 64Mb-та. Ако някой се интересува ще му пратя снимки и ако му трябва да взима и да си върши работа. Но ми трябва една кутия да сложа дъното, защото имам една на Packard Bell но дъното не ми влиза в нея, моето дъно е някво по голямо. Та някой ако има излишна кутия и не му трябва да пише... Утре ще кача снимки, защото сега е късно, а и пак го няма кабела.
Днес си сглобих и PC за работа самостоятелно за фрезата. 1.8mhz Pentium 4, Hard 80GB SATA, 1GB RAM DDR 2 Video Card 64MB. Мисля че ще е достатъчно за MACH 3 и ART Cam. Имам една видео карта 256mb NVidia ще я подаря на някой, ако ще му върши работа, на мен не стана на слота на дъното, и сложих 64Mb-та. Ако някой се интересува ще му пратя снимки и ако му трябва да взима и да си върши работа. Но ми трябва една кутия да сложа дъното, защото имам една на Packard Bell но дъното не ми влиза в нея, моето дъно е някво по голямо. Та някой ако има излишна кутия и не му трябва да пише... Утре ще кача снимки, защото сега е късно, а и пак го няма кабела.
bdimov
- специалист
cvettomirr написа:Че като теглих чертата до момента свят ми се зави, а не съм стигнал и до 50 процента от изпълнението на проекта.
Колега я кажи колко даде дотук като ориентировъчна цифра за 50% свършена работа, за да знам аз дали да се отчайвам с това където съм се захванал или не

MrMurdjo
- майстор
Малко офф, но да си изясним понятията все пак.
Няма тороидално захранване.
Има тороидална сърцевина на трансформатора.
Трансформатор от повреден UPS с по-големичка мощност (>= 500 W) и работещ с два акумулатора по 12 волта би трябвало да ти свърши работа да изкараш от него 24 волта, като се свърже обратно. Но преди това хубаво трябва да се замери, огледа и да се определят кои изводи от коя намотка са.
Няма тороидално захранване.
Има тороидална сърцевина на трансформатора.
Трансформатор от повреден UPS с по-големичка мощност (>= 500 W) и работещ с два акумулатора по 12 волта би трябвало да ти свърши работа да изкараш от него 24 волта, като се свърже обратно. Но преди това хубаво трябва да се замери, огледа и да се определят кои изводи от коя намотка са.
mika
- специалист
cvettomirr написа:колеги, а захранване става ли от компютър нали и то е импулсно...Да, става. Според мен 10А ще ти стигнат, но трябва да навържеш няколко в серия, за да получиш 24V, 36V, или повече, иначе моторите ще се движат бавно. Необходими са няколко захранвания от един модел, като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ РАЗКАЧИ НУЛАТА ОТ КОРПУСА (земя) на всички, освен на първото.
Свързването трябва да се направи от специалист!
cvettomirr
- специалист
май ще се купува от Тороидалните захранвания, те предоставят ли всички напрежения за работа на моторите и на електрониката.
cvettomirr
- специалист
Ще качвам нови снимки на моторите и модела на контролера и на драйверите за да видим какви напрежения ще трябват и какво точно да поръчам.
Другият ми въпрос. 1. Каква операционна система да кача на PC-то за фрезата. Windows XP SP3 или Linux, че някъде четох и за линукса. Търся кутия за дъно ATX - ако някой има в повече такава кутия да пише.
Другият ми въпрос. 1. Каква операционна система да кача на PC-то за фрезата. Windows XP SP3 или Linux, че някъде четох и за линукса. Търся кутия за дъно ATX - ако някой има в повече такава кутия да пише.
Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература