• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
илко илиев - специалист
значи колеги благодаря за съветите, но на самото дистанционно имало и по ниска скорост ама като не разбирам на китайски,като си поиграх я намерих и сега е супер.
Прочетох цялата тема няколко пъти.Преработих тялото от климатик NATIONAL, както сте го описали, и го вързах за парното.Питата загрява много добре, но като пусна вентилатора/на най-ниска степен/ на петата секунда питата изтива и започва да духа хладен въздух.Помпата е на най-висока степен.Има ли решение на проблема или съм си хвърлил парите на вятъра.
filmatoplo - майстор
Малък е дебита през питата значи .
kuuuuuul - майстор
Каква ти е помпата,колко други консуматора си включил ,ако са много намали им дебита.Аз в момента съм с три включени радиатора,две подови и вътрешно тяло което на трета степен духа 45гр при входяща около 60гр. и 18гр в помещението,помпата е 25-60 на 3ск.- 100в.Ако успея да измисля някакъв начин скоростите/на вентилатора/ да се сменят с промяната на входящата вода ще е супер.Някой ако има идеи за автоматизация да казва. :partyman:
filmatoplo - майстор
Кул -ти си гений , измисли модулиращ вентилконвектор -браво :supz: .Въпреки че това го има отчасти или подобно - на автоматичен режим вентилатора сам си реди скоростите докато затопли помещението , затова казвам подобно-не съм стоял специално да следя този режим , за да кажа отзив. :wink:
Последна промяна от filmatoplo на пет ное 25, 2011 8:48 pm, променено общо 1 път.
Помпата е wilo. Не и знам характеристиките, но ще погледна в неделя.Имам 6 радиатора, два от които са спряни, а другите са на половина.
filmatoplo - майстор
В краен случай го свали , и го продухай с вода или въздух да няма запушване :? .
Промил съм го с коресилин и после с вода под налягане.
илко илиев - специалист
здравей колега.ако помпата ти има степени пусни я на най силната и пробвай дали ще изстине.ако в стаята имаш и радиатор го спри,аз моя съм го спрял и с тяло12-та топля стая 20кв.пробвай и успех.
mar4ika - специалист
Здравейте.И аз като го сложих, затворих всички радиатори за да може помпата да върти само през него докато изтика въздуха, и сега работи без проблем.Даже преди седмица вързах и бойлера на същата тръба която захранва тялото на климатика и няма промяна в работата му.Помпата е 25-4.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: