Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov
- майстор
30 мнения в "Делител на напрежение."
Mapek
- специалист
... защото 9,9МΩ малко ще ти е трудно да намериш или комбинираш, при това с достатъчно висока точност и еднакви температурни зависимости. Затова слагаш 10МΩ и 101КΩ (сборен от 100КΩ и 1КΩ). Математически при 20V върху 101КΩ ще се отложат 0,19979842V, но такава точност нито ти трябва, нито ще намериш съпротивления с толерасн 0, абсолютно независими от Δtº. Така, че напълно те устройва 

shadow__01
- майстор
Mapek написа:... защото 9,9МΩ малко ще ти е трудно да намериш или комбинираш, при това с достатъчно висока точност и еднакви температурни зависимости. Затова слагаш 10МΩ и 101КΩ (сборен от 100КΩ и 1КΩ). Математически при 20V върху 101КΩ ще се отложат 0,19979842V, но такава точност нито ти трябва, нито ще намериш съпротивления с толерасн 0, абсолютно независими от Δtº. Така, че напълно те устройваБлагодаря много, утре ще си набавя 101КΩ и го почвам.
Дано да свърша всичко за 1 ден.
Найденов
- специалист
Я прасни една хубава снимка на платката. Аз съм "преустройвал" два панелни волтметъра от Конрад- РМ128 и РМ428, които мерят до 200миливолта. Нищо чудно да се окажат аналогични. Не правих външен делител, а за РМ428 смених два резистора на самата платка, които са със стойности 9.9 мегаома и 100килоома, за да мери 20волта, мести се и един джъмпер за десетичната точка и накрая за настройка на панелния волтметър се подава половината от максималното напрежение, което трябва да мерим, като уреда се калибрира с един тример- потенциометър според показанията на точен волтметър. Другия уред го преправях май на 200волта по бледи спомени 

shadow__01
- майстор
Сега на лампа не мога да направя снимка, но намерих нещо по-добро http://www.google.bg/imgres?q=DVM210&hl ... 9,r:11,s:0
DVM210 е. Всичко което има отзад е показано на схемата. Няма сменяеми резистори или тримери.
Единственото което не е показано са входовете за захранване на LED осветлението, което този модел няма и съответно не се използват.
DVM210 е. Всичко което има отзад е показано на схемата. Няма сменяеми резистори или тримери.
Единственото което не е показано са входовете за захранване на LED осветлението, което този модел няма и съответно не се използват.
shadow__01
- майстор
Найденов написа:Това, което виждам са захранване, входен сигнал и джъмпери...Не се отваря. А не искам да го чупя.. Може би елементите са "скрити" от вътрешната страна...
Найденов
- специалист
shadow__01 написа: Не се отваря. А не искам да го чупя.Няма да го чупиш, а ще го отвориш внимателно

shadow__01
- майстор
Доста време си играх да запоя всичко, дори го разглобих за по-лесно. Направих точката на точното място и го пуснах. Оказа се, че Съм направил всичко правилно и заработи както се очаква. Пуснах го на изправител настроен на 9.3 волта и дисплея показа 0.01 понякога 0.00. Измерих една батерия 9V с голям хубав мултицет и показа 9.35. После я измерих с панелния волтметър и показа абсолютно същото показание като скъпия уред. Много си благодаря за изчисленията. Специално спазвах всички насоки и подбрах абсолютно точно всички резистори да са с максимално малка разлика в стойността си. По-голяма точност не ми трябва. Скоро вероятно ще бъде монтиран на изправител, но първо трябва да му намеря или направя платка за захранване.
Това е схемата на делителя която ми дадохте.
Това е схемата на делителя която ми дадохте.
Прикачен файл
Делителя на напрежение за 20V.png (3.2 KиБ) Видяна 2509 пъти
shadow__01
- майстор
Найденов написа: Няма да го чупиш, а ще го отвориш внимателноВсъщност понеже за малко да го разваля напълно реших да го отворя колкото да закърпя положението и да мога да сложа точката на точното място (след като окипазих пластинките които бяха предвидени за това) като взех да го чекам да го отворя отзад и взе че се счупи част от държачите на капака му. После се наложи да го лепя с каноколит по ъглите ми, но накрая стана. Процесора му е от тези залятите с някаква черна смола за защита. После имах проблем с прилепването на контактите към дисплея, но с малко сгъната хартийка между задното капаче и платката се оправиха нещата.То не е затворено херметично и окончателно, та да се разруши при отваряне/разглобяване. .
Отвратителна изработка като цяло.
Тема "Делител на напрежение." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература