Всичко за дърводелството
bogomilZ - специалист
относно циркуляра- едната половина на плота (при мен е дясната , защото съм левичар) е неподвижна и е с милиметър по ниско от лявата , а лявата е на лагери и с водач и се движи праволинейно заедно с детйла - това гарантира прав ряз и перпендикулярност по X и по Z
относно номерата - 00 - за фалцване
94 и 95 за нет и перо сглобка на дъното - там не се лепи
77 за напречно слепване на стените - става по здрава сглобка и по точна от право лепене
57 за вдълбаване на дръжките
ако искаш може да направя снимки ако ще са ти от полза на циркуляра , платформата на оберфрезата
дай майл на лично съобщение
относно сглобката - прав канал че е по лесно и е достатъчно здраво - и се прави с наличните инструменти
здравей,били могал и на мене да ми пратиж малко снимки на фрезата ,че имам малко не яснота около нея, и на ножовете които пяолзвай,благодарч предварителнo на trayan_acho@abv.bg или skype:acho---
wenciautoklima - специалист
Прикачен файл:
DSCF0259.jpg
Забравете за дървото .Вече трета година работя с Д.Б. и Р.Д. инямам никакви проблеми Стиродур на BASF,полиуретаново лепило,летви за основа и конзоли за рамките.Необходимо време за изработване около 40 мин.Външно покритие Фасаген.
joro69 - напреднал
От къде може да се купи такъв стиродур на BASF ?
wenciautoklima - специалист
Не е задъжително да бъде на тази фирма,на мен ми беше останал от изграждането на една хл. камера.Важното е да е с висока плътност.
Кошерите които ги правят от полистерол са с плътност 100кг./м3. Някой знае ли къде се продава такъв полистерол, че в магазините най голямата плътност която съм срещал е 40 кг./м3.?
pvk1967 - специалист
Не че нещо, ама и аз съм дългогодишен пчелар, който сам си прави и ремонтира инвентара и такова отричане от дървото в нашите географски ширини ми се струва, че е пресилено!
pvk1967 - специалист
Вече върви активния пчеларски сезон, а няма активност по тази тема!? Нещо не мога да намеря водоустойчиви лепила за дърво с повече отворено за работа време!? Докато го намирах ползвах TIGER, мисля че беше израелско! Страхотно качество на приемлива цена, ама нещо изчезна от пазара!...
друмчо - специалист
Здравейте!
Пчелар съм от повече от 20г. Като начало започнах с фабрични ДБ кошери. След това отремонтирах употребявани и някои сам си изработих. Разполагам с циркуляр, дърводелски куфар и някои дребни самоделки. За другите операции използвах услугите на външни хора. Шефа ми се запали по пчеларство и сега купува готови.
От четири години работя в тая фирма.
Не правя реклама, а желая да помогна - фирмата произвежда боя, лепила и др., за иформация пишете ми на лични.

Тема "ИЗРАБОТВАНЕ НА КОШЕРИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: