Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hunter - напреднал
две ВЛДК 250 ампера
Ники274 - специалист
на всяко влдк има елктромер ли
hunter - напреднал
да със отделни токови трансформатори
Ники274 - специалист
то едното не се ли пада резервно захранване или работят в паралел?
hunter - напреднал
не не се пада отделно просто захранват различни части от имота и двете във момента са работещи
lubomirlz - специалист
Недостатъчно инфо даваш, но за това разтояние 200 метра и 160 киловата се получават поне Алуминий 240 кв мм проводник при кос фи 0.8 и пад на напрежение в края на тия 200 метра 4,3%
за 95 киловата при кос фи 0.8 Алуминий 120 кв мм при пад на напрежение в края 4,3 %
С две думи кофти ситуация и си на ръба с тия сечения, данните може да се различават малко ако дадеш инфо за мощноста на трафа и защитните апарати.
Последна промяна от lubomirlz на нед ное 27, 2011 12:22 am, променено общо 1 път.
hunter - напреднал
мощността на трафо машината е 630 KWA ще взема и автоматични прекасвачи А2 за всяка линия да се подменят във трафопоста
Ники274 - специалист
Чек,че днес събота и ще се избухва тая вечер май...... та затова се забавих малко...
Та за прекъсвач 250А ти трябва САВТ 4х185,но това ако таблото ти е близо.В случая ако сложиш 4х240 загубите при 200м ще са 3,6%.Което е много.В случая за такава мощност загубите в кабела трябва да са ти под 2% за да докараш общия пад от всички "неща" по веригата около 5%.
Според мен слагаш два кабела САВТ 4х185 в паралел за единия ВЛДК.
Някой колега ако има други решения или аз бъркам нещо да споделя : )))
hunter - напреднал
да ползвам 2 кабела 4*185 за 160 кв. трасе а за 95 кв
lubomirlz - специалист
за 95 киловата се получава 4х185 и пад на напрежение 3,15% което вече се ядва

Тема "какво сечение ми трябва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: