• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
tottenham - специалист
добре а ако се монтират с тези металните пак ли се използват 6*60 или са с по-малък размер?
fenko666 - напреднал
ами по малки са или 6/40 или6 /50 абе дебелината е същата но са малко по къси съжалявам но не знам колко точно утре ако ниамаш отговор че ти кажа с точност
tottenham - специалист
имам и още един въпрос - във стена изградена от тухли ИТОНГ, УД-тата отново ли се закрепят с помоща на дюбел пирони (пластмасов дюбел и метален пирон)
тонито - специалист
Колега...пласмасовия..на сякъде без тавана.Металния само на тавана.Така казват хорицата които са го измислили..иначе всеки за себеси си знае..може и с лепило..
fenko666 - напреднал
в итонг с 6/60 дюбел пирон
fenko666 - напреднал
металните дюбели са 6/40
bisplus - специалист
В итонг става дори само с обикновенни винтове 6х60(за дърво например)...пробвал съм,завиваш с винтоверта и няма мърдане.
fenko666 - напреднал
съгласен съм с теб бисплюс само не трябва да превърта
tottenham - специалист
хораааааа, днес си опънах конструкцията на тавана в едната стая. това ми бе първата крачка в областа на ГК. Много е якооо. Само време да има човек и може да прави чудеса май от ГК. :-D
The_FAN - специалист
На таван не се експериментира - при бетон - МЕТАЛЕН АНКЕРЕН ПИРОН!
Изискване от пожарникарите - при пожар температурата се повишава - PVC дюбела се затопля разтапяи.... тавана става под !
Ако има хора от долу - гроб!
Директните ВИНАГИ с анкерни пирони.

UD-то по стените зависи:
бетон, тухла единичка - PVC дюбел 6х40
итонг - от 35 до 55 мм рапидки също вършат работа но не трябва да се превъртат и с по-голям натиск се завиват за да стегнат - иначе дюбел PVC
в тухла 4-ка - има дюбели които са за кухи пространства - или пак PVC дюбел но до него в дупката се навиват 2 рапидки - това не го практикувам но много го правят.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "директни окачвачи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: