• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 28
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
parketmilanov - специалист
още едно сравнително непознато дърво от което се правят декинг профили-Кекатонг ,
доста плътно с приятен кафеникаво червеникав отенък
доста голяма плътност на дървесината и след обработката с тиково масло става още по-красиво

Прикачен файл

дек кекатонг nadpis.jpg
www.parketmilanov.com
www.decking.bg
дек кекатонг nadpis.jpg (64.07 KиБ) Видяна 7782 пъти
Sharkolia - специалист
Колега Миланов, чета ти постовете с удоволствие .Едно въпросче колега, виждал съм паркет от маслина и съдейки ,че една голяма част от дървесините годни за паркет ,третирани правилно с масла и подобни продукти стават и за декове.Та в тоя ред на мисли ,чувал ли си и виждал ли си маслинов дек?
декинг от маслина не съм виждал или чувал да има,предполагам поради факта че маслиновите дървета са относително малки на ръст и от там надали някой ще нареже такова красиво дърво за дек.а сигурно има и други причини .монтирали сме маслинов паркет и е страшно красив .а като се има предвид че дъбовия материалне става за декинг ако не е вакумо термично обработен защото гние и потъмнява в чернокафеникавата гама/това го знам от личен опит преди време се опитах да си направя едни декоративни оградки за темеужките от дъбови елементи и колкото и масло да им наплесках за 3 месеца станаха толкова отчайващо грозни че ги изгорих :( та в този контекст предполагам че "има нещо гнило в дания" с тас маслина но така или иначе добър въпрос и ще поразровя тук там по дебелите книги и ще докладвам най-надлежно че и на мен лубопитно ми стана
поздрави .
Sharkolia - специалист
Колега,дай малко инфо за тва опушване на дървесината. Ква му е целта,как се прави ,може ли човек да го прави в дом условия ,бе такива подробности дето знаеш ?
скоро ще постна цяла статийка тук или в отделна тема за термодървесините
или както синонимно осе нарича опушена термо,винтиж,състарена и пр.
в домашни условия не съм чул да се прави знам че технологията е много скъпа /прави се в вакум сушилни /
но повече -----догодина:)
весели и красиви новогодишни празници
:)
Sharkolia - специалист
parketmilanov написа:
в домашни условия не съм чул да се прави знам че технологията е много скъпа /прави се в вакум сушилни /
За състаряването може и тук да пуснеш нещо ако се сещаш ! viewtopic.php?f=35&t=15570 Иначе всичко което може да се направи в индустриалният свят може и в домашният само човек да му се занимава :)
Fortune - специалист
parketmilanov написа:
Моля ако си пуснал в отделна тема да дадеш линк [-o<
И ако не те затруднявам, малко повече за маслата Осмо. WOOD WAX FINISH TRANSPARENT
(DEKORWACHS TRANSPARENT), HARDWAX-Oil - WHITE FOUNDATION (WEISGRUND)
Прилагал ли си ги върху чам? Особено избелващата, моля сподели, а ако постнеш снимки преди и след, ще съм ти супер благодарна. Оказа се, че трудно мога да ги намеря във Варна, могат ли да се поръчат с курирер? Може и на лични ако сметнеш...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

ето един оцветен с вакса OSMO паркет ,снимката не е много пригледна но накраткост технологично е :
1.нанасяне на цветното масло с четка ,след това машинно или ръчно спамучен парцал се отнемат излишъците .съхнене минимум след12 часа независимо кой какво е питал прочел на опаковка
2.нанасяне на прозрачен финиш -обикновенно хард вакс ойл. мат или сатен.
не е трудно може човек и сам да си го направи
белите цветове са много нежни и копринени правили сме го но за съжаление нямам нито една снимка с избелен паркет с осмо/фотографа забравил да си заснемеснимката/
за протокола върху чам разходната норма на цветното и безцветното масло е +30%
хубаво е върху чам да се нанесат поне 2 ръце безвцетно поради пориозноста на материала.
а цвета може да се направи на 1 или 2 ръце зависи който както му харесва /по-трансператнен или по плътен цвят.
Пролетта дойде и с нея нуждата да почистим двора,да извадим градинските мебели да изметем декинг настилката ,да ги почистим ,зашкурим и намажем с тиково масло или даниш ойл
не забравяйте дървото колкото и скъпо и здраво има нужда от ежегодишна подръжка поне 2 пъти.
поздрави и приятно пролетно почистване
Б.Миланов
една оградка ,и подова настилка от декинг
наздраве в козлодуй!:)

Прикачен файл

decking ogradi.jpg
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12