Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
smokee - специалист
Здравейте.Абсолютен новобранец съм в боядисването,но се след няколко прочетени статии и съвети от приятели се наех да си боядисам сам стаята.Купух инструменти -маламашка,мистрия,шпатула,поднос за шпакловъчната смес,не съм сигурен как се казва ,шпакловъчна смес,латекс леко 6л,оцветиха ми го в практикер ,бъркалка за сместа ,валяци и всичко необходимо (да не ги изброявам сега).От 2 дни насам стържа тапетите от стените.Оказаха се по-голям проблем от колкото очаквах.На места лепилото беше хванало доста здраво .Правих едни разтвори от вода с оцет,но не помогнаха особено.Както и да е .Днес започвам с шпакловката,но взех един грунд Стелт ,на който не пише за колко време изсъхва и това е въпроса ми.Трябва ли изобщо да се чака да се изсъхне или може веднага да се нанесе шпакловъчната смес?Благодаря и накрая ще дам снимки на крайния резултат ! (ако не ме е срам) :)
smokee - специалист
Имам 1 въпрос.На опаковката на шпакловъчната смес пише разреждане с вода 1:2,но така става много рядко и не вярвам да може да се маже по стената.Някой работил ли е с тази гипсова шпакловъчна смес Технокорект Бургас и в какво съотношение я прави с вода ?
smokee - специалист
Благодаря ви много без вас нямаше да се спраря ! Този форум е супер... :shock:
inspo - майстор
Споко бе човек. Мисли малко по трезво. Форума си е 6+ .
Пуснал си темата сутринта в 9 часа, а сега е едва края на работният ден.
Майсторите още не са се върнали от работа, изчакай да пийнат по една ракия и ще получиш отгоор. :-D
33 човека са видяли темата ти досега, аз я видях още преди обяд.
Ама като не разбирам от шпакловки какво да ти кажа?
краси иванов - специалист
smokee написа:
Имам 1 въпрос.На опаковката на шпакловъчната смес пише разреждане с вода 1:2,но така става много рядко и не вярвам да може да се маже по стената.Някой работил ли е с тази гипсова шпакловъчна смес Технокорект Бургас и в какво съотношение я прави с вода ?

Шпакловката на Технокорект се казва Унифор.Учудващо качествен материл.Ствава за всичко.Единствено за последна ръка използвай нещо финно,като сатен или щом си от Бургас си вземи - супер кит.
Разреждането се прави според нужната гъстота,която ти трябва.Като се започва от по гъсто за първа ръка и после според това какво показват стените.
valentin112 - специалист
Еми щом ще правим реклама...аз съм от Русе, отвори сайтовете на МАРИСАН и ОРГАХИМ.
smokee - специалист
Така,без грам помощ от никъде докарах стаята си до положение,което немога да нарека идеално,но е по-добре от предишното.Проблема е,че от втората кофа гипс започнаха да излизат едни твърди бучки материал,които драскаха много жесткоко старателно изгладената от мен стена.Както и да е майка ми ме успокои,че от боята щели да се запълнят драскотините и нямало смисъл да купувам препоръчаното от колегата горе "суперкит" ,но за съжаление доста неравности останаха .Също и с боята нещо не се разбрахме,аз поръчах светло кафява боя,като се прибрах у нас беше направо оранжева,но нищо преглътнах и това ,но сега след като изсъхна и като светна лампата си става направо розова и се чувствам като в женска стая #-o .Каквото било било.Така ще си остане явно.
Прикачен файл:
DSC05809.jpg
шпакловка
DSC05809.jpg (44.18 KиБ) Видяна 7475 пъти
Прикачен файл:
DSC0580558.jpg
краен резултат (цвета е оранжев,но фотото го изкарва зелен)
DSC0580558.jpg (64.21 KиБ) Видяна 7475 пъти
Сега понеже ми остана 1 чувал гипс и 1 чувал шпакловъчни инструменти реших да разваля и терасата,която е в окаяно състояние - има сериозен мухъл по тавана и стените.В един магазин за препарати ми препоръчаха препарата "Savo" ,който според продавачките бил най-ефективния за премахване на мухъл.Да речем,че съм махнал мухъла от стария латекс,въпроса ми е трябва ли да махам старата шпакловка заедно със стария латекс или мога да боядисвам направо върху изчистения със Саво-то стар латекс? Или трябва да направя нова шпакловка върху стария латекс преди новото боядисване?
preslav - майстор
smokee написа:
Така,без грам помощ от никъде докарах стаята си до положение,което немога да нарека идеално,но е по-добре от предишното.Проблема е,че от втората кофа гипс започнаха да излизат едни твърди бучки материал,които драскаха много жесткоко старателно изгладената от мен стена.Както и да е майка ми ме успокои,че от боята щели да се запълнят драскотините и нямало смисъл да купувам препоръчаното от колегата горе "суперкит" ,но за съжаление доста неравности останаха .Също и с боята нещо не се разбрахме,аз поръчах светло кафява боя,като се прибрах у нас беше направо оранжева,но нищо преглътнах и това ,но сега след като изсъхна и като светна лампата си става направо розова и се чувствам като в женска стая #-o .Каквото било било.Така ще си остане явно.
Прикачен файл:
DSC05809.jpg
Прикачен файл:
DSC0580558.jpg
Сега понеже ми остана 1 чувал гипс и 1 чувал шпакловъчни инструменти реших да разваля и терасата,която е в окаяно състояние - има сериозен мухъл по тавана и стените.В един магазин за препарати ми препоръчаха препарата "Savo" ,който според продавачките бил най-ефективния за премахване на мухъл.Да речем,че съм махнал мухъла от стария латекс,въпроса ми е трябва ли да махам старата шпакловка заедно със стария латекс или мога да боядисвам направо върху изчистения със Саво-то стар латекс? Или трябва да направя нова шпакловка върху стария латекс преди новото боядисване?
Savo би било прекрасно ако не миришеше така отвратително - аз ползвам белина Аче със същия успех.
Не бих рискувал да шпакловам върху латекс - и най-здравата шпакловка не би издържала върху калпава основа!
Последно - не се отчайвай още с първите опити - и аз много се шашках когато за сефте хванах маламашка - никой не се е родил научен!
smokee - специалист
Немога да разбера трябва ли да свалям старата шпакловка и ако да как става това със секач и чук например ще стане ли ? И ако ще се кърти старата шпакловка защо трябва да се мие с белина?
preslav - майстор
smokee написа:
Немога да разбера трябва ли да свалям старата шпакловка и ако да как става това със секач и чук например ще стане ли ? И ако ще се кърти старата шпакловка защо трябва да се мие с белина?
Не четеш внимателно! Вместо Саво можеш да ползваш Белина (пръска се с помпичка като тези с препарат за миене на стъкла). Има голяма ралика между прешпакловане и пребоядисване - ти какво искаш да направиш?

Тема "Maлко въпроси от начинаещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: