От мобилни телефони до цифрови камери
С 2 леви - специалист
Има 6 и 12-волтови акумулаторчета (6+12=?) по 1,2 Ач и се събират в кутията от батерията :wink:
velas - специалист
:-D Не бях се сетил да събирам акумулаторчета... А дали зарядното ще е подходящо и за оловни акумулатори?...
С 2 леви - специалист
Измери зарядния ток за ориентация. Ако е 0,1 - 0,4 А за 4-12 часа се зареждат. (за 1,2 Ач батерия :wink: )
BAlexandrov - специалист
Мисля, че не е еднакъв зарядния ток - в началото е по-голям и намалява според алгоритъма на зареждачката... та не е ясно дали ще стане.
С 2 леви - специалист
Говорим си за винтоверт от 100-ина лв или за истински за над 400 ?
Няма алгоритми и т.н. има зареждане с някъф ток (обикновено 10-30%) до достигане на крайно зарядно напрежение, което за 10 алкални акумулаторни елемента е 15В. За оловен 12В е 13,8-14,4 ама не е фатално ако не я оставяш батерията повече от 10-15 часа на зарядното.
за 18В си умножи по 1,5 :wink:
BAlexandrov - специалист
С 2 леви написа:
за 18В си умножи по 1,5 :wink:
:lol: :roll:
rum_sz - специалист
От 2 месеца имам заредена батерия 18 волта, от този вид елементи на ден завивам по 200 -300 види в дърво и пдч, без проблеми за сега.
,

С тези ламбички пробвам елементите като купувам от магазина те са паралелно вързани по 1.2 в 300ма - 5броя ако елемента свети по дълго с тях значи държи тока

Когато сменяш елементите в една батерия .Слагаш само нови.От старите елементи си направи едно подобно зарядно и които елемен мине теста си го оставяш за черни дни :-D

Цената на елементите е 2 лева.Мисля че от Конрад се зарежда магазина той е в Ст Загора

Когато сложиш новите елементи направи им пълен разряд и тогава зареждай.Винаги зареждай когато батерията е напълно изтощена.

Дано да съм ти помогнал малко успех :-D

Прикачен файл

P3070027.JPG
P3070027.JPG (67.97 KиБ) Видяна 4255 пъти

Прикачен файл

P3070026.JPG
P3070026.JPG (75.15 KиБ) Видяна 4255 пъти

Прикачен файл

P3070029.JPG
P3070029.JPG (64.36 KиБ) Видяна 4255 пъти
k r u m - специалист
Момци от къде да намеря акумулаторни елементи никел-кадмии на 1.2 волта капацитет не знам 1.2- 2.0 амперчаса с размери дължина 44-43 мм и диаметър 22мм.Дали ще издържи на спойка с калай?
fox_vt - майстор
От Елимекс ще намериш за спойката казват че топлината мори батериите аз съм запоявал литиева с поялника но трябва да си бърз с кратки допирания и мощен поялник.За кадмиевите нз те са по големи и трудно се загряват.
Найденов - специалист
leosat varna написа:
Другото "притеснително" е цената... 7,20лв/бр х 15бр = 108лв...а аз имам и втора батерия, т.е. цената става 216лв... :shock: ...
...Ако нямате по-удачно предложение за домашен майстор...
Наистина акумулаторите са най- скъпия консуматив за такава техника :? .
Вчера гледах в Конрад един акумулатор за винтоверт на 12волта за около 15лева. Неизвестно за каква машинка и с какъв капацитет е. Най- вероятно е на 1200мАн. Ама пак си е нещо- взимаш три такива и си правиш два по 18волта.
Друг вариант- преди време един приятел се оплака, че му заминал акумулатора на някакъв световно неизвестен винтоверт- гаражно производство. Като отворих акумулатора се оказа, че е с елементи размер като галваничните АА (яаааааа :-D ). На битака намерих акумулатор за 5 лева, чиито елементи нямаха отлагане на соли по повърхността и раздуване и ги прехвърлих в неговата кутия. Засега не се е оплакал :) .

Тема "Акумулаторни елементи, от къде" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: