Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskoukov - помощник
Здравеите момчета!Пода в механата го налепихме с каменни плочи(гнайс,тикла).Върху бетона с пясък и цимент 2-4см. дебелина.Но решихме да пуснем белите маркучи за парното към радиаторите под камъните за да ги скрием.Да но по късно-разбрах за топлинното разширение и така на татък ,а те са директно в замаската без изолация.Да очаквам ли напукване и отлепяне на камъка и тн. там където минава маркуч(16") .Благодаря!П.С замазката е силничка-3към1 дори по-силна с малко теракол.
lakosste - специалист
naskoukov написа:
Здравеите момчета!Пода в механата го налепихме с каменни плочи(гнайс,тикла).Върху бетона с пясък и цимент 2-4см. дебелина.Но решихме да пуснем белите маркучи за парното към радиаторите под камъните за да ги скрием.Да но по късно-разбрах за топлинното разширение и така на татък ,а те са директно в замаската без изолация.Да очаквам ли напукване и отлепяне на камъка и тн. там където минава маркуч(16") .Благодаря!П.С замазката е силничка-3към1 дори по-силна с малко теракол.
Нищо няма да стане, спокойно.
naskoukov - помощник
Дай боже да е така!На тръни съм защото чета тука по нета за напукани замаски и отлепени фуги и плочки при подово без изолация ,но пък и това не е подово а просто няколко маркуча!А някъде кадето беше много тънко минават в фугата между плочите.
naskov - майстор
Подовото е нискотемпературно отопление и няма такава опастност
lakosste - специалист
naskoukov написа:
Дай боже да е така!На тръни съм защото чета тука по нета за напукани замаски и отлепени фуги и плочки при подово без изолация ,но пък и това не е подово а просто няколко маркуча!А някъде кадето беше много тънко минават в фугата между плочите.
Имам тръба 1 цол под едно стъпало между две стаи и отгоре е с теракот-15 години не е мръднало.У тъста ми педните тръби минават в замазката и тя също не е мръднала.
naskoukov - помощник
naskov написа:
Подовото е нискотемпературно отопление и няма такава опастност
Да но при нас нее подово и маркучите са за радиаторите, а там температурата е доста по висока.
ebahti - майстор
Ми Божа работа-времето шъ покаже :-D
syncho - майстор
Нищо няма да и стане. Тя е тръба с ал вложка и при нея топлинните разширения не са толкова големи, на всичкото отгоре е и малък диаметър така че спокойно си пийте винцето в механата и не се притеснявайте ;)
naskoukov - помощник
Благодаря за отговорите!

Тема "Питане за положени тръби в замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: