• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
batman - специалист
Разбуниха се духовете. Разбира се, че е най-добре разширителния съд да се закачи директно за водната риза, но пак да кажа - просто няма как да разпробия тавана, затова правя и такива "еквилибристики". За да не спира помпата и да не се получават тези ефекти за които сте писали- задължително ще има и UPS (дори вече съм се спрял на един правешки).
syncho - майстор
ти почти си си направил затворена система. Защо просто не си сложиш затворен РС и като си с UPS и предпазни клапани няма за какво да се притесняваш...
filmatoplo - майстор
Нали ризата ще стане на балон :wink: може и да се разцепи.
syncho - майстор
апф да това ми избегна :wink:
batman - специалист
Днес прочетох нещо из нета, което направо ме подтисна. "... Ако за флуид в системата се използва пропилен гликол то не се препоръчва при връзките да се използват калчища, а само тефлонова лента." Това истина ли е и ако да трябва ли да развалям направеното до момента или стореното не е така фатално?
filmatoplo - майстор
За съжаление - гликола разяжда калчища. :wink:
batman - специалист
Егати гредата! Антифриза и той ли разяжда калчищата. Само тези две течноси ли могат да се използват за незамръзващ флуид!
preslav - майстор
batman написа:
Егати гредата! Антифриза и той ли разяжда калчищата. Само тези две течноси ли могат да се използват за незамръзващ флуид!
Кълчищата са идеални за водопровод, но там където има редуване на топло и студено не са за препоръчване - ето ти още един повод да се замислиш и да си направиш нещата както трябва, отделен е въпроса ако си ползвал някакви лепила за резбови съединения!
batman - специалист
Лепила не съм използвал. Слагах калчища, а върху тях няколко намотки тефлонова лента. Така ме посъветва един "майстор". И сега какво да правя?
preslav - майстор
batman написа:
Лепила не съм използвал. Слагах калчища, а върху тях няколко намотки тефлонова лента. Така ме посъветва един "майстор". И сега какво да правя?
Рискуваш и после споделяш резултатите от риска - напълно е възможно да нямаш никакви проблеми. Дори и да има фалове това ще е само прокапване и няма да шурне, че да ви издави. Аз бих рискувал.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Съвет за направа на инсталация за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: