• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bilici - специалист
При мен това се получи за три месеца работа.
През това време ползвах и хубави и много лоши пелети.

Прикачен файл

16012011036.jpg

Прикачен файл

16012011035.jpg

Прикачен файл

16012011034.jpg
syncho - майстор
Лошо и некачествено изпълнение... То си личи как и други парченца са се отчупили от "чугуна". А тази ламаринка, която е нагоряла така, чудно как изобщо си е на мястото... И това само за 3м работа...
glorious - специалист
тъкмо минах покрай Керпи, Павликени. Цената в момента на слънчогледови пелети е 220лв за тон, жалко само ,че са ф8. Някой горил ли е слънчогледови обелки?
LazarGanev - "Велик майстор"
Защо да е жалко? Всяка горелка работи с ф8 :?
nnikbg - специалист
Кази цена от 220 лв/т много ми хареса.
Ако някой от съфорумците с Пелетермите от Варна е съгласен може да направим партия и да си поделим 1 камион.
Павликени - Варна е 280 км и транспорта да е около 600лв.
LazarGanev - "Велик майстор"
Качев се интересуваше. Бе половин отбор сте, все ще поделите камиона, само не се карайте :-D . Ама първо по Еконт няколко чувалчета за проба. :wink:
glorious - специалист
Ами аз лично видях как една камина Ерато ги гореше, момчето каза, че си топлят, само правят повече пепел.

Лазаре, аз не съм с горелка.И ползвам ф6.
KStv - помощник
Колеги някой да е ползвал пелети на фирма Адис 4, Костандово?
gogomil - напреднал
KStv написа:
Колеги някой да е ползвал пелети на фирма Адис 4, Костандово?
Привет,
Наскоро правих проучване за пелети и ме посъветваха да не взимам от там. Ако Ви е близо - направате проба
с ограничено количество и моля споделете :cool:
gizdo - специалист
Привет,
вчера направих една съвършена глупост :(
Вместо да купя 5-10 чувалчета пелети, които не съм горил досега си поръчах 2 тона. И вместо да си взема от тези дето горя досега и нямам проблеми с тях (Проджето- Разлог), реших да дам повече пари и да взема по- скъпи пелети от производител от Стара Загора. Незнам дали пелетите са на Средна Гора, но търговеца ми ги похвали, че са по- висок клас от разложките. Пелетите са много бели и изгарят наистина на 100%. Прз нощта горелката работи с тях и нямаше нищо ама абсолютно нищо в горивната камера, всичко беше станало на фин прах и беше издухано в пепелника.
Въпросните пелети обаче се оказаха 8мм, а настройките ми бяха за 6мм пелети. На два пъти горелката ми гасне, защото се задръства и маркуча от шнека се пълни с пелети. Обадих се на монтажника и ми каза да увелича времето за подаване на пелети от шнека от 15сек. ги направих на 20сек. Днес е неделя и не можа да дойде, но утре ми обеща да мине.
Ще ме посъветвате ли каква друга дяволия да направя, за да не ми задръстват пелетите?
Увеличих дебита на пелети идващи от шнека. Правейки това системата автоматично ми разкъсва на по- често и по- малко количество да отиват до горелката, но така ми се струва, че мощността е по- слаба и си я върнах както си беше.
Отворен съм на всякакви предложения.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: