Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alexiva - специалист
Здравейте, ще правя основен ремонт и искам да попитам, какъв аудио кабел да положа в стените? Все още не съм закупил система за домашно кино , но предпогам, че ще е нещо с 5 колони и субуфер. Искам да избегна кабелите й да са вън, но не зная какъв кабел би бил съвместим с нея? Как въобще да подходя? После какъв накрайник трябва да се сложи на кабела за да се включи към колоната и съответно усилвателя?
novgradski - специалист
...аз си пуснах "двойка " кабели (2х0,75 разноцветни...червено и черно до едната тонколона,червено и черно - до другата ......) до местата където са колоните ...и след това връзките...
kuger - майстор
В магазините за аудиотехника продават специален кабел за тонколони, около 1 кв.мм.. Жилата са двуцветни, не може да се сбърка "сфазирването". Колкото до буксите-зависи от самата уредба, има на чинчове, има и на щипки, каквато си вземеш.
alexiva - специалист
kuger написа:
В магазините за аудиотехника продават специален кабел за тонколони, около 1 кв.мм.. Жилата са двуцветни, не може да се сбърка "сфазирването". Колкото до буксите-зависи от самата уредба, има на чинчове, има и на щипки, каквато си вземеш.
А как се монтират чинчовете или щипките? Да не се наложи да нося кабелите в сервиз, че ще са вкопани,а апартамента ще ми дойде тежичък:)
kabel96 - специалист
Какво да е сечението зависи от това колко вата ще пускаш към колоните.Избягвай щипки и снадки остави кабелите да стърчат от стената към метър и ги прекарарай фиктивно през каквито изкаш розетки.Тези са сравнително евтини и хубави. http://www.musicworld.bg/bg/c_2288/Speaker_Cables.html
alexiva - специалист
kabel96 написа:
Какво да е сечението зависи от това колко вата ще пускаш към колоните.Избягвай щипки и снадки остави кабелите да стърчат от стената към метър и ги прекарарай фиктивно през каквито изкаш розетки.Тези са сравнително евтини и хубави. http://www.musicworld.bg/bg/c_2288/Speaker_Cables.html
Под розетки,конзолни кутии ли имаш предвид? А колко вата не знам, нормална система за домашно кино,какво да е сечението? Можеш ли да ми отговориш как се монтират после накрайниците за включване към колона и усилвател?
Ники274 - специалист
alexiva написа:
Здравейте, ще правя основен ремонт и искам да попитам, какъв аудио кабел да положа в стените? Все още не съм закупил система за домашно кино , но предпогам, че ще е нещо с 5 колони и субуфер. Искам да избегна кабелите й да са вън, но не зная какъв кабел би бил съвместим с нея? Как въобще да подходя? После какъв накрайник трябва да се сложи на кабела за да се включи към колоната и съответно усилвателя?
Вземи си кабел швпл-б (съвсем обикновен и евтин кабел-70-80 ст./м)например или нещо от сорта,с допълнителна изолация е и добре защитен от механични въздействия.Щом е за домашно кино и ако стаята е около 20кв.м. спокойно слагай 2х0.75 или 2х1мм2
Когато си вземеш домашното кино преди да монтираш тонколонките виж с какъв захват са,ако са щипки букси не ти трябват.Ако имат букси ги режеш с 20-30 см кабел и ги свързваш към пуснатия вече преди ремонта кабел.Изолираш добре връзките.После скачаш всичко уредбата ще си работи без проблем.До сега така съм правил,лесно,просто и удобно :)
taxi855 - специалист
Ако смяташ да слагаш сериозна музика минимум 2,5мм кв, и то до 10м разстояние. А да, кабелите които продават за тонколони би трябвало да са от по-чиста мед с което се намалява съпротивлението и евентуални смущения. Сега предполагам , че и с мостови кабел ще ти работят тонколоните :-D .
Не погледнах от къде си, но в магазините се намират контакти за тонколони - монтират се в стандартна конзола за контакт и представлява черна и червена щипка в които се вкарва кабела.
П.П. Аз лично съм си изградил такава инсталация исъм много доволен.
Ники274 - специалист
taxi855 написа:
Ако смяташ да слагаш сериозна музика минимум 2,5мм кв, и то до 10м разстояние. А да, кабелите които продават за тонколони би трябвало да са от по-чиста мед с което се намалява съпротивлението и евентуални смущения. Сега предполагам , че и с мостови кабел щи работят тонколоните :-D .
Не погледнах от къде си, но в магазините се намират контакти за тонколони- монтират се в стандартна конзола з а контакт и представлява черна и червена щипка в които се вкарва кабела.
П.П. Аз лично съм си изградил такава инсталация исъм много доволен.
Човека каза домашно кино,едната тонколонка е 5-10 вата...... знаеш ли с какво сечение са оригиналните кабели на домашното кино?
valentin112 - специалист
[quote="taxi855"]Ако смяташ да слагаш сериозна музика минимум 2,5мм кв, и то до 10м разстояние. taxi855, с това може да захраниш 3 киловатов бойлер на 10 м разстояние, не изказвай мнения, с които /ако те послуша/ да го вкарваш в преразход. За питащия, 0.5 е достатъчно.

Тема "Какъв аудио кабел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: