Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bogomilZ - специалист
sstefanov написа:
Изображение
това е класическа схема на изправител ГРЕЦ - ще му е проблемно да реверсира двигателя
по просто е еднопътно изправяне с два диода и два бутона - наляво - надясно
sstefanov - майстор
Еднопътното изправяне е неефективно, ще трябват по-мощни диоди и трансформатор и много по-голям кондензатор, освен това моторът ще работи по-лошо заради големите пулсации.

Реверсирането се прави елементарно с двойно ЦК ключе със средно положение. Крайните клеми се свързват на кръст и към тях се подава + и - (няма значение къде). Двигателят се свързва към средните клеми на ключето (пак няма значение поляритета).
filmatoplo - майстор
За това ако имам схема :?
filmatoplo - майстор
Благодаря :prayer: , аз се мъчих да кръстосвам с 3 извода :) -то трябвало с 6 :lol: , а защо няма готови трансформаторчета на 36 волта :? .
moimoimoi - майстор
готовото изделие се нарича адаптор
търсиш из гугъл адаптор на 24 или 36 волта за около 100вата и си купуваш
valentin112 - специалист
филма, в първия си пост си написал 36 волта АС, това е променливо напрежение, проучи отново нещата.
filmatoplo - майстор
Здравейте ,нали не разбирам от моторчета и такива тоци ,моторчето е със постоянен черен магнит на статора , ротора е навит с медна тел , има колектор и 2 графитени четки -които директно са изведени на 2 жици за захранване.На мен ми прилича на малките моторчета които захранвах като малък с батерия -4,5 волта.Това АС го прочетох май като разглеждах -колко волта е мотора на сателитите -какъвто е моят.
sstefanov - майстор
За сателитните моторчета не е AC, а е DC, вече ти казах.

Тема "Въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: