Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
joro39 - специалист
Прикачен файл:
Photo0041.jpg
намери си прожини от някоя морга например от джета на багажника има от двата края, мисля че трябва да се подсили по този начин ,защото мойта взе да поддава.
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
На оригиналните преси може да регулираш разстоянието между поставката за детайла и крика , щото не се знае колко голям детайл ще пресоваш , ако пресата е за малки детайли предварително замислена -супер. :)
И на мойта ще може да се регулира ! Само трябва да пробия още няколко дупки и поставката ще може да се сваля надолу !Утре отивам да потърся пружини от посочените места !
puh4 - специалист
без да се засягаш, но на мен ми се вижда слабичко.
koko112 - напреднал
maxuel82 Не мога да качвам снимки,прати ми скаип да ти покажа моята,може да ти хареса.
maxuel82 - специалист
koko112 написа:
maxuel82 Не мога да качвам снимки,прати ми скаип да ти покажа моята,може да ти хареса.
maksuel8282 :wink:
koko112 - напреднал
Ето това е моята,така мисля че имаш повече контрол.Пресата е готова на 80%,трябва да и сложа разширителен съд за повече масло,и да стабилизирам бутилката.На предният щуцер е навита тапа,която задържа налягане и като разхлабиш крика бутилката се прибира почти до краи сама.http://media.snimka.bg/9901/026056822.jpg?r=0 http://koko112.snimka.bg/other/moi.640314.26056822
velsi - Почетен майстор
Я сподели как точно преработи крика, че да го ползваш като помпа. Стана ми много интересно това решение.
koko112 - напреднал
Разглобяващ крика изваждащ буталото,което от долу е цяло.Пробиващ един отвор 12-14мм. или повече,и отново сглобяваш.Предварително си развил раздвижната част на крика,и на неино място заваряваш нипел от трактор примерно :lol: .След като сглобиш всичко поставяш зегерката,и леко с ръка издърпваш буталото на горе примерно 8-10мм.Заваряваш буталото за тялото на крика-с което вече тотално си съсипал хубавия крик :lol:,завиваш маркуч за високо налягане пак от трактор между крика и бутилката.На пробката за наливане на масло аз заварих една тръбичка с маркуч и някакво казанче за разширител,за повече масло защото бутилката е голяма.Остава само да помпаш и си готов =D> =D> =D> =D> =D> .Заваряването трябва да е с качествени електроди защото с обикновенни къса.В общи линии това е.
Една идея за преса осъществена от един приятел.Пресата се ползва доста често и работи доста добре,ползвал е хидравличен цилиндър от навесна система на трактор ЮМЗ ,действа двустранно а помпата е от камион,с която се повдига кабината също двустранна.В момента нямам снимки при интерес мога да я снимам.
koko112 - напреднал
С помпа за повдигане на кабината става перфектно,ама не знам дали ще може да направи достатъчно налягане.Помпата на Шкода Европа.

Тема "Искам да си правя преса ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: