Всичко за дърводелството
spidster - помощник
Здравейте!
Знае ли някой как се монтира този вид панта Безфалцова панта за интериорна врата?
Има ли някаква възможност за разделяне на мъжката и женската част и за сваляне на крилото на вратата след монтажа?
Благодаря!
Spokoiniq - майстор
A защо тоя тип една в друга?Не искаш да окопаваш пантата в крилото или касата ли?
spidster - помощник
Поръчах си интериорни врати и пристигнаха с този модел панти. Досега не бях виждал такива. Ако наистина няма начин да се разделят двете части, какъв е смисъла от такъв тип панти и то за врати. Монтажа на касите няма ли да бъде много по труден, ако вратата е закачена?
stiv1961 - майстор
spidster написа:
Поръчах си интериорни врати и пристигнаха с този модел панти. Досега не бях виждал такива. Ако наистина няма начин да се разделят двете части, какъв е смисъла от такъв тип панти и то за врати. Монтажа на касите няма ли да бъде много по труден, ако вратата е закачена?
Напротив, :) по-лесен е
spidster - помощник
Имам предвид докато се намества касата и се слагат клинчетата, след това пак може да се сложи вратата. Но с този вид панти изглежда че веднъж монтирана за касата, повече не може да се сваля. Така ли е наистина?
stiv1961 - майстор
Що, бе?Като развиеш винтовете напр.където пантата е завинтена за касата и вратата пада :)
spidster - помощник
:lol: :? Ами ще падне, къде ще ходи :) А някакъв по интелигентен начин за сваляне? :)
Всъщност мога ли да зарежа тези панти и да си купя нормални панти, които биха паснали на тези безфалцови врати?
Spokoiniq - майстор
няма ли ос за избиване, нещо? снимката не е добър ориентир
spidster - помощник
Като се кликне отгоре снимката се увеличава малко.
Пантата има нещо като капачки в двата края, но не съм сигурен дали могат да се извадят. И от двете страни тези 'капачки' са с по-голям диаметър от въртящите се части и от самата ос.
preslav - майстор
spidster написа:
Като се кликне отгоре снимката се увеличава малко.
Пантата има нещо като капачки в двата края, но не съм сигурен дали могат да се извадят. И от двете страни тези 'капачки' са с по-голям диаметър от въртящите се части и от самата ос.
Помисли си как е сглобена пантата - би трябвало да може и да се разглоби по обратен ред! Рискувай капачките на една от пантите, а още по-просто е да попиташ дставчика си.

Тема "Безфалцова панта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: