• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравеите на всички
производител съм главно на кухненска мебел от МДФ
ще се радвам ако мога да помогна на някои със съвет

Прикачен файл

свиленград (3)1.jpg
свиленград (3)1.jpg (197.5 KиБ) Видяна 9677 пъти

Прикачен файл

магазин1.jpg
магазин1.jpg (170.25 KиБ) Видяна 9677 пъти

Прикачен файл

балчик1.jpg
балчик1.jpg (216 KиБ) Видяна 9677 пъти
можеш ли да ми дадеш някакви твои координати?!! :)
teoto - специалист
Голема шаренийка си избацал
бориславиния - помощник
не видях цени на тези неща, не видях и координати да ме прощаваш
null - специалист
Как боядисваш MDF-а. Имам впредвид вратичките след като им продадеш профил с фрезата.
Аз съм любител, който иска да си направи едно шкафче.
Kuncho - напреднал
Сега схванах защо има две думички в българския език- има и "дърводелец" и "дизайнер"

Навремето е имало една обединяваща думичка значеща много и на запад и в нашите земи- майстор (тия дето са си слагали подписа на творенията си)
shadowman - майстор
null написа:
Как боядисваш MDF-а. Имам впредвид вратичките след като им продадеш профил с фрезата.
Аз съм любител, който иска да си направи едно шкафче.
Ще ти кажа с общи приказки щото не ми е точно това работата. Трябва да купиш основа за боята която се нанася след добре обработени повърхности (шлайфани) и боя (разбира се). Пръскаш с основата и пак шлайфаш като гледаш да не прешлайфас основата, че МДФ много попива. След като се оправиш и с шлайфането на основата пръскаш с боята.
Успех
shadowman - майстор
Kuncho написа:
Сега схванах защо има две думички в българския език- има и "дърводелец" и "дизайнер"

Навремето е имало една обединяваща думичка значеща много и на запад и в нашите земи- майстор (тия дето са си слагали подписа на творенията си)
Ще допълня, че "дърводелец" пък може да се тълкува и по друг начин.
Относно дърводелец" и "дизайнер" си прав с няколко изключения, дизайнера може да сътвори нещо много хубаво, но и трдудно за обслужване, дърводелеца/мебелиста също може да направи нещо много хубаво, но и с идея за нормално обслужване която идва от опита като такъв (няма да споменавам, че всичко е относсително и зависи от човека).
А относно забележката за "шаранийката" - клинетът има право да си избере каквито пожелае цветове, нали така? :lol:

Ние си имаме от МДФ гардероб и спалня, обаче на тях имаме и едни жълти елементи. Не можем да ги махнем - апликирани са със силикон, сешаш се как ще се махнат някога...как да се боядисат в синьо?
Понеже комбинацията е синьо-жълто, която е много силна и не че не ни харесва, но на новите тапети изобщо не върви. Досега бяхме все с тематични тапети, вече ми писна и казах "чао" на раетата и фризовете.
Та как може да боядисаме жълт МДФ в синьо?
shadowman - майстор
Да спомена, че това в домашни условия е малко трудно, не че няма да стане, но няма да се получи желания ефект. Инак по въпроса, вратите трябва да се пошлайфат малко (желателно е да не се стига до МДФ-а) за да падне горния слой на боята и се пръскат с боя с боята.
Ще спомена пак, че опита ми е малко с тази работа.
  • 1
  • 2

Тема "произвеждам кухни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: