Всичко за дърводелството
spidster - помощник
а още по-просто е да попиташ дставчика си
Направих го! Дори не знаеше че пантите са такива :? Не знае и как се монтират или разглобяват. Имаше и проблеми с касите - беше ми казано, че са 15 см широки, но като пристигнаха се оказа 10 см. Оказа се че доставчика през цялото време е мислил, че са 15 см, а всъщност няма такива.
ebahti - майстор
Мойте врати са с подобни панти,ама кекереца се вади,нема начин и твоя да не се..........
spidster - помощник
Помисли си как е сглобена пантата - би трябвало да може и да се разглоби по обратен ред!
Навярно има някакъв начин, но за сега не виждам такъв, при който да не се наложи първо една от двете сглобки между пантата и вратата/касата с видиите да се разкачи.
preslav - майстор
spidster написа:
Помисли си как е сглобена пантата - би трябвало да може и да се разглоби по обратен ред!
Навярно има някакъв начин, но за сега не виждам такъв, при който да не се наложи първо една от двете сглобки между пантата и вратата/касата с видиите да се разкачи.
Погледни горното мнение - кекерец в превод ще трябва да е пин или гвоздеят около който се въртят двете части на пантата. И между другото изобщо не съм учуден, че търговецът не знае.
spidster - помощник
На тази снимка се вижда по-добре. Успях да изкарам едната капачка с керпеден, съвсем мъничко влиза навътре. Изглежда че средната част, за която е закрепена лявата част от пантата (мъжката) има две продължения - едно нагоре и едно надолу, които се въртят в женската част (дясната на снимката). Другата капачка не успях да я изкарам, но дори да успея, ако наистина средната част и двете продължения са едно цяло, няма да има начин как да се изкара. Женската част, която обхваща мъжката отгоре и отдолу е увита около мъжката. Предполагам така е била сглобена.
spidster - помощник
В крайна сметка, някой монтирал ли е врата с такъв тип панти? Как точно се процедира? Или е 'по-безопасно' да потърся стандартни панти и да я монтирам с тях?
PIP - майстор
Както някой вече спомена това е права панта с тая разлика, че се вкопава само часта за касата (с една дума спестяваш едно вкопаване). Според мен по-добра от болтовите (дето се вади вратата без сваляне на пантата) и по-зле от класическа butt панта.
stiv1961 - майстор
Щом има лагер значи би трябвало оста да е набита.Да не би едната част да не е капачка а продължение на оста.А от другата страна да се избива :?
masterval - майстор
Оста на пантата се вади. С клещи-чираци и леко въртене нагоре. Иначе Балкан-юг са в Слатина, София, можеш да питаш там. Тези панти обикн. се монтират без вкопаване.
spidster - помощник
Да не би едната част да не е капачка а продължение на оста.А от другата страна да се избива
Да, и аз имам такова предчувствие :?
Писах на Балкан-юг, но още не са ми отговорили.

Мен главно ме притеснява това, дали монтажа на касата към строителния отвор няма да бъде затруднено ако крилото вече е закрепено с пантите. Мисля да сглобя касата в легнало положение и така да монтирам крилото с пантите. Следва изправяне и монтаж към отвора. Това ли е правилния начин?

А какво ще рече вкопаване?

Тема "Безфалцова панта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: