Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
amigoto777 - напреднал
Искам да питам за климатика "Hitachi-RAC14-inwerter"в стая 13 квадратни метра и отворен коридор 3 кв.м и до него същата стая.Изолация ,гипсокартон и вата-тавани и стени.Включен е 24 часа в денонощието и парното се подържа на 40-50 -60 градуса което е без значение но температурата в помещението е 23-24-25 гадуса.Забелязвам че включва много рядко но не сам засичал през какъв интервал-скреж по външното тяло почти няма.Което ме води до мисълта може ли да му стане нещо-датчици компресор?

Прикачен файл

klimatik.jpg
vvventsi - специалист
Като имаш парно защо го държиш включен тоя климатик?
amigoto777 - напреднал
Та а видя колко горе долу ще изконсумира ма така май няма да разбера.Ноако мойеш да отговориш по темата ,давай.
vvventsi - специалист
Ами като не включва често паднат ли температурите на вън под нулата направо му дърпай щепсела,щото при минусови температури и да иска да включи няма да може!
kuuuuuul - майстор
Имам същия,макс. харчи до 1200w,в същата стая 13м2 без изолация подържа 20гр с консумация 450-500w.Сложи му едно електромерче и ще си наясно с всичко :!:
amigoto777 - напреднал
kuuuuuul написа:
Имам същия,макс. харчи до 1200w,в същата стая 13м2 без изолация подържа 20гр с консумация 450-500w.Сложи му едно електромерче и ще си наясно с всичко :!:
това в червеното за 24 часа ли е?
kuuuuuul - майстор
Еееее,де да беше на 24ч :rolleyes: Всичко е за 1час/усреднено/.
preslav - майстор
amigoto777 написа:
Искам да питам за климатика "Hitachi-RAC14-inwerter"в стая 13 квадратни метра и отворен коридор 3 кв.м и до него същата стая.Изолация ,гипсокартон и вата-тавани и стени.Включен е 24 часа в денонощието и парното се подържа на 40-50 -60 градуса което е без значение но температурата в помещението е 23-24-25 гадуса.Забелязвам че включва много рядко но не сам засичал през какъв интервал-скреж по външното тяло почти няма.Което ме води до мисълта може ли да му стане нещо-датчици компресор?
На климатика нищо няма да му стане, ама и ти няма нищо да разбереш от експеримента. Ако си безкрайно любопитен можеш да си изключиш радиатора в стаята с климатик, да си го вържеш на отделно електромерче и да се опиташ да поддържаш същата температура както в стаите с парно.

Тема "Вредно ли е за климатика ми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: