Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте. Имам един досаден проблем. Правя ремонт на една стара къща и се наложи да боядисам с латекс едната стая. Взех " Леко - Оргахим" След първата ръка изчаках 24 часа и после минах втора ръка обаче се оказа че на едно място с площ някъде около 2 квадрата латекса въобще не иска да дърпа. След 10 дни си стои все едно че току що съм го минал с валяка. Останалата част от стените са добре. Помислих си че може би е било мазно нещо или мокро и проблемната площ я измих с гъбата до нивото на стария латекс и днес я минах с грунд за латекс. Утре мисля да я мина една ръка но се чудя дали пак няма да се получи същата работа. От какво може да е станало така и какво е най добре да се направи. Благодаря предварително на отзовалите се.
freshenero - специалист
За да не покрива,на съответното място,значи има влага.Включи духалка насреща му за известно време.
masterval - майстор
Казваш: След 10 дни си стои все едно че току що съм го минал с валяка.
В смисъл, не изсъхва?!!!!!!!!!!! Или личат следите от валяка
Стоеше мокър латекса. Все едно че току що е нанесен. Влага няма на този участък. Духалка вчера сложих след като измих латекса и измих мястото с вода да съхне. Цял ден духа. Всичките си ремонти в къщи аз съм си ги правил но такова чудо не ми се е случвало. :?
Бат Иво - специалист
Чак пък да не изсъхне 10 дни?Да не говориш за няколко часа и различна основа( под петното ) -нещо блажно ,не попиващо и т.н.Като си го измил изсуши го ,мини на ситна шкурка и грунд.Като изсъхне хубаво ( на грунда пише време за изсъхване) удряй латекса втората ръка латекс също трябва да бъде след пълно изсъхване . П.п. Понякога различната основа създава илюзията че петното е мокро / не е/ просто няма покритие и променя цвета.Върху блажни основи или блажни бои латекса бяга,съхне по бавно ,прозира и т.н. Ама такова животно да не изсъхне 10 дни нема.Освен да си боядисал с олио.
Последна промяна от Бат Иво на пет дек 02, 2011 6:49 pm, променено общо 1 път.
Бат Иво - специалист
:arrow:Ако удариш с гипс не изсъхнала мазилка същият запечатва влагата.В последствие избива* сол*,*пожълтява*,лъсва в този случай /запечатана влага/ или идваща от вън.Резултата при боядисване е същият.Латекса бяга не съхне или като изсъхне се вдига на парцали като тапет. Проблема се решава с отсраняване на влагата и нов гипс . :partyman:
Иво нищо от това което подозираш не е така . Ти четеш ли последователно? :? :-D
Бат Иво - специалист
Димитров написа:
Иво нищо от това което подозираш не е така . Ти четеш ли последователно? :? :-D
Чета!..........тогава нямам идея не съм имал такъв случай за 17год. практика в стройтелството (не съм бояджия все пак) .За десет дни и със нафта да бойдишеш ще изсъхне.Затова те базикнах с олиото в предишният пост.Пък ти се чеши по главата колкото щеш. :partyman: П.п. между другото само ти си знаеш кво си правил може би там се крие отговора. :?

Тема "Проблем с латекс." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: