Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
bobo - помощник
Тъй... стара дървена таблена врата, боядисана с блажна боя. Изстъргах боята и китосах там, където има нужда. Но има места (едни "канали"), които е трудно да се китосат, а и след това да се шлайфат. Китосах доколкото можах, поизшкурих ги на ръка, щото виброшлайфът не стига до там, но все още са доста неравни (дупчици, резки, недоизшлайфан кит и други такива) и трудно ще се оправят.

Дали има някаква релефна боя за дърво, която да скрие тези дефекти? Помислих си да смеся блажна боя с дървени стърготини, например, или нещо друго, така че да се получи зърнистост или релефност на боята, ама си викам я първо да питам за някакви други идеи?

Вратата не е кой знае какво, но все пак е добре да придобие някакъв вид. Няма да се мокри.
velsi - Почетен майстор
Мене ако питаш не може да няма начин всичко да се китва и изшкури най-прецизно. Просто ще трябва доста да си поиграеш и ще ти отнеме повече време. Това със стърготините е интересно като идея. Пробвай първо на парче ненужно дърво, за да видиш ефекта след изсъхване. И не слагай много едри стърготини, по-скоро някакъв по-фин прах. Сподели резултата, ако решиш да пробваш.
bobo - помощник
То това е идеята, да не си играя много, че не си заслужава. Мисля наистина да пробвам със стърготини, но ми се струва, че ако са по-фини просто ще стане по-кашеста и гъста боята.
velsi - Почетен майстор
Имах предвид така да подбереш едрината на стърготините, че да се получи приличен резултат и да има търсения ефект. Но ще се наложи да експериментираш. Много едро пак няма да изглежда добре струва ми се.
Другото, което ми хрумва е да пробваш да нанесеш с нещо релефно (например валяк) или с нещо да набраздиш боята преди да е изсъхнала. Има разни такива техники, но не съм запознат в детайли.

Тема "Релефна боя за дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: