Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фло - специалист
destino написа:
Фло,
Сега едни пирони правят, направо като тел.
За сега съм решил да затворя прозорците с найлон, да запаля няколко варела, и да топля плочата няколко дена.
Сегашните пирони са като сегашния бетон :yawinkle: тъй,че може да се опита!
complast - специалист
При тоя студ да се разкофрира на 14-тия ден си е смоубииство.Втрърдяването на бетона е химическа реакция чиято скорост е право пропорционална на температурата.При 5 градуса температура бетон Б20 на 14-ия ден има 55% якост.Ако смееш опитай!!!!
Фло - специалист
complast написа:
При тоя студ да се разкофрира на 14-тия ден си е смоубииство.Втрърдяването на бетона е химическа реакция чиято скорост е право пропорционална на температурата.При 5 градуса температура бетон Б20 на 14-ия ден има 55% якост.Ако смееш опитай!!!!
Тука подкрепям мнението на берковската бетонна школа като разумно :yawinkle: Даже аз лично гледам на осредняването на денонощната температура с голямо съмнение за приложимост при хидратацията на цимента. Да не давам аналогичен пример кога ще стане една манджа ,като половината време я държиш във фризера,а през останалото на котлона.Относно бързането: голямо впечатление ми направи едно телевизионно интервю с пострадал от последното земетресение с жертви в Италия,който каза ,че неговия блок са го строили фирма за 6 месеца и станал на купчина,пък баща му сам си строил къщата 3 години /май беше/ и останала здрава.
В конкретния случай с колегата destino предполагам,че го натискат майсторите ,вероятно с идеята да презимуват работейки на обекта и той се подвежда да извършват мокри процеси зимно време.Това определено ще компрометира качеството на строителните работи смятам аз!
jekasus - майстор
Фло написа:
В конкретния случай с колегата destino предполагам,че го натискат майсторите ,вероятно с идеята да презимуват работейки на обекта и той се подвежда да извършват мокри процеси зимно време.Това определено ще компрометира качеството на строителните работи смятам аз!
Май бързат за паричките.
Caxo - специалист
Колкото до затоплянето... Важно е да достигнеш критичната якост. За бетон В20;В30 това е 3-тия ден, т.е. 40% от проектната якост. Тогава обаче якостта се достига малко след 28 ден.
destino - специалист
Аз, разбира се, не бързам, но моят бригадир си взел още няколко обекта и бърза да сваля кофража.
Днес им казах, ако припарят към кофража, ще стрелям на месо. Кофражът ще стои 30 дена.
Надявам се това да е достатъчно.

Сахо, не разбрах смисъла на последното ти изречение.

П.С. Какви могат да са последствията, ако на мой частен парцел застреля някой.
Трябва ли да ставя някакви таблички частна собственост, влизането забранено и т.н.
Питам напълно сериозно.
tomny - специалист
Никой не може да отговори на този въпрос. Ако те нападне с огнестрелно оръжие, и го застреляш пръв - никакви, ако прескочи оградата и го гръмнеш - кофти за теб. Няма значение дали слагаш табелки, и какво пише на тях. Всеки случай е индивидуален, иначе нямаше да има съд.
vasilzoin - напреднал
:lol: :lol: Накарай тъщата да ги простреля. :lol: :lol:
zloby - помощник
На 29.11 изляхме 10 кубика бетон с добавка и това ще е за тази година - ще продължаваме на пролет. Трябва ли да завивам с найлони отгоре?

Прикачен файл

DSC00829.JPG
Фло - специалист
zloby написа:
На 29.11 изляхме 10 кубика бетон с добавка и това ще е за тази година - ще продължаваме на пролет. Трябва ли да завивам с найлони отгоре?
Не,няма нужда от найлони ,то това е настилка и земята отдолу топли и пречи настилката да замръзне в дълбочина.

Тема "Каква е опасната температура за бетона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: