Напишете въпрос свързан със санирането.
dstoqnov - помощник
Добър ден на всичи форумци.. понеже съм нов в форумът и още не съм наясно с правилата и затова ми беше малко трудно да реша къде да публикувам този пост, престраших се да го направя тук!

Искам да направя топлоизолация на апартамента, абсолютно всички стай - хол, спалня, кухня, имат външни стени и през зимата е голям студ.

Нямам пари за външна изолация затова реших за сега да направя от вътре стая по стая. Та въпросът ми е кой е най-добрия топлоизолатор :

Фибран и колко СМ
Стериопор и колко СМ
Гипскартон с вата

И какъв материал се изполва за лепене на фибрана и после за шпалловане след поставянето на мрежата..
VLADO66 - майстор
Фибран 5см залепен с пяна за топлоизолация/стената трябва да е здрава/,отгоре винилова ламперия и няма да се занимаваш с лепила,шпакловки,мрежи и боклуци.
8180 - майстор
Добре дошъл.
Добър ти е раздела - нямаш грижи.
VLADO66 написа:
Фибран 5см залепен с пяна за топлоизолация/стената трябва да е здрава/.
Аз го правих така, но отгоре шпакловах с мрежа и направо латекс.
За шпакловката всички фирми си имат "тераколи" за топлоизолация (има и комбинирани за лепене/шпакловка) .
Ако искаш и можеш да завършиш фино + гипс - виж последните теми също по въпроса.
me_against - специалист
Релефен фибран 4см + шпакловка и мрежа + гипс. Така направих изолацията в една от стаите вкъщи лятото. Изолирах тавана с декоративни стиропорени пана и пода с фибранова подложка 0.5 см. Има огромен ефект. Но не може да те топли, а ще спира топлото да бяга.
dstoqnov - помощник
А по-нататък ако реша да направя санировка отвън, ще има ли проблем относно влагата???
VLADO66 - майстор
Фибрана е със затворена клетъчна структура и е паронепропусклив.
dstoqnov - помощник
VLADO66 написа:
Фибрана е със затворена клетъчна структура и е паронепропусклив.
Което значи че няма да имам никакъв проблем с влагата след време.. :rolleyes:
VLADO66 - майстор
Проблeм можe дa имa вътрe в помeщeниeто, aко нямa добрa вeнтилaция и отоплeниeто e нeпостоянно.
FMaster - специалист
Отвътре единственно ГК с минерална вата около 5-тте санта, тва сме го дъвкали около 9999 пъти !!!
Добре дошъл във форума! =D>
dstoqnov - помощник
ГК не изолира ли по-малко от фибрана.. и друго което искам да попитам, след като се се сложат профилите и се сложи ГК нужно ли е при шпакловката да се слага мрежа, както при фибрана и стериопора...

Тема "Вид топлоизолация и материал за нея" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: