И още един въпрос
Знаете ли коя част се монтира към касата и коя към крилото

Знаете ли коя част се монтира към касата и коя към крилото

spidster написа:Не ми се препрочита цялата тама - не каза ли, че вратите ти са безфалцови. Ако е така това не означава ли, че когато затвориш вратата тя идва на едно ниво с касата т.е. гледайки от страната на която се отаря врата всичко е в една плоскост. Ако е така точно там трябва да се монтират и пантите. Фрезенка на отворите на пантата показва, че тя е предвидена за външен монтаж (никакво вкопаване или закопаване). За да избегна други въпроси фрезенк е конусовидната част на отвора предназначена за потъването на главичката на винта.Не бързай да вкопаваш, първо провери какъв е луфта между касата и вратата, може да не се налага.Благодаря за съвета! Ще проверя и ще пиша!
spidster написа:Да, безфалцова е вратата. На самата каса има зъб и цялото крило ляга в касата върху зъба.Всичко е възможно, но разбира се ще ти трябва помощник - не си спомням дали ти писах да монтираш само по два винта, после винаги можеш да коригираш с другите два!
По късно ако имам възможност ще я снимам.
Не съм сигурен, че ще успея да монтирам крилото във вертикално положение, когато касата е монтирана вече. Аз си представях, че ще сглобя касата, ще я сложа легнала, ще монтирам и крилото и пантите, след това просто ще изкарам крилото от пантите и ще монтирам касата. Но със този вид панти това е невъзможно.
spidster написа:Да, безфалцова е вратата. На самата каса има зъб и цялото крило ляга в касата върху зъба.Монтирай пантите на вратата след това я постави до касата все едно е отворена колкото да бележиш горен-долен на всяка панта, като оставиш 3мм луфт отгоре между вратата и касата, може и с рулетка, но взимай размерите само от един край да не те подведе. След това свали едната панта и я наложи на маркираното, за да бележиш точно и разпробий две дупки на всяка панта. Връщаш пантата на вратата и монтираш самата врата.
По късно ако имам възможност ще я снимам.
Не съм сигурен, че ще успея да монтирам крилото във вертикално положение, когато касата е монтирана вече. Аз си представях, че ще сглобя касата, ще я сложа легнала, ще монтирам и крилото и пантите, след това просто ще изкарам крилото от пантите и ще монтирам касата. Но със този вид панти това е невъзможно.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: