Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rum_sz - специалист
Това се използва при мебелите ,отваряш вратата и светодиодите светват,сензора е разположен в средата на лоста ,захранване с батерия.Това може ли да се изработи в домашни условия и какви елементи ще се използват.

Прикачен файл

57c1c93c8f3417ab003cdfc454bce10e.jpg
57c1c93c8f3417ab003cdfc454bce10e.jpg (70.36 KиБ) Видяна 4133 пъти
Ники274 - специалист
ами едно фотореле (има готови китчета) и светодиоди,всичко това ще зависи от батериите които ще ползваш :)
rum_sz - специалист
Ще черпя :drinkers: Дай повече инфомация ,схема ако може,кое от къде да купя всичко ме интересува.
miroton - майстор
Е това http://elimex.bg/product/12789/buton-10a-380v.html се лепи на вратата с двойно лепещо тиксо и си готов.
rum_sz - специалист
Не разбирам много от електроника :? Та в този ред на мисли ми трябва точният кит или схема.
Найденов - специалист
Може да си купиш светодиодни ленти, които се включват на 12 волта- има ги на доста места в Стара Загора и бутон с нормално затворен контакт, който да ги включва (miroton ти е подсказал един вариант, но има и по- малки- с пъпка, с лостче, с лостче с ролка и т.н.), но ако държиш да си го изработиш сам от нулата и в духа на форума- вземи си една шепичка светодиоди примерно около 20-тина броя на метър, с цвят, който ти харесва (само трябва да са ярки!) и от там нататък ще творим :-D . Като се спреш на определен вариант ми се обади.
stiv1961 - майстор
Между другото и мен ме интересува.Може да направим един кръжок в работилницата на Румбата.Настъпват студени дни.........
Найденов - специалист
Няма проблем, имам известни познания по въпроса, а студа ще го борим със загрято вино, "посолено" счерен пипер (ама това май е тема за "Старозагорската" :-D :drinkers: :supz: )
Чаро - Акълия
Пак ли се запихте бе! Аре малко по-сериозно- свършете някоя работа! :lol:
Найденов - специалист
Ма как да се запием! Виното се мотка и не ще да ферментирга :axe: , джибрите не падат :evil: , а ланшната свърши още лани!
А от работа се върнах на обяд и реших да се отдам на хобито :-D .
Ама не това, свързано с дегустацията, а това, при което единия край е свързан с 220волта/50херца, а другия- с нагревателя на поялника или електромотора на дрелката/ъглошлайфа :wink: .
Айде :drinkers: !

Тема "Светещ лост за гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: