• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Веднъж има резултат за 60 часа работа -100 киловат часа изразходена ел енергия , кои са данните от другия . :?
Galy - специалист
Не си чел темата, Топло ;)
Кажи какво да направя да сваля киловатите... :)
svetliopi44 - Чирак...
Гали здравей, от доста време следя темите за термопомпи с интерес понеже съм намислил пролета или лятото да си правя и аз.
При твоята кето първо ми се набива на очи е глямата разлика вход изход на фреона.
Има някакви загуби ,дали трасето на тръбите е дълго и не дбре изолирано незнам. Имаш ли идея колко м2 вода побира системата ти, а и помпата ти каква е и на каква скорст си я нагласил?

Като пълен непрофесионалист(мен) в тази област отговорите ти ще ми пмогнат за в бъдеще понеже и поя тръбен път ще е голям. :sad:
phoenix - специалист
здравей,
честно да ти кажа и на мен ми се струва голяма консумацията и понеже не си качил някакви конкретни данни на какви параметри работи твоята помпа, показвам моята към момента. При 9°C вън, и помпичката грундфос(25-4) пусната на 2 с консумация 60w системата консумира 625w(като 60 от тях са за помпата). Ясно се вижда какви градуси са на фреона и на водата за да поддържам постоянно 21.5°C навсякъде вътре и 39°C на водата в бойлера. Въпреки че вече всички знаем да кажа все пак, че следя Т на връщашата се вода или параметъра който показва Тw.in 33°C.
Прикачвам снимката само, като ориентир за Гали.

Изображение
Galy - специалист
Здрасти. Голям е тръбния път, прав си. Може би имам разпънати около 120м тръби като сметна и подовото в банята. Мисля си, че аз така и не оставих системата да си отопли жилището както трябва. До момента не е живяно там и всичко е студ на макс. Тръбите са в тази черната изолация..не и знам името..всички. Помпата е Грунфос 25-4 и е сложена да върти постоянно, без значение дали конвекторите работят или не. Какво друго..незнам. Имам вата навсякъде-стени, тавани. Имам външна изолация 5см. Стъклата са добри. Незнам къде ще са ми загубите. Данеби да не съм измерил правилно с лазерния термометър, но...ще направя отново замерки. Но показанията на електромера са верни. Аз ще съм доволен и на тези показания, защото 100кв с по-малко от 2кв на час си е добре. Но като слушам колегите от форума ми се иска да знам какво още може да се направи
phoenix - специалист
Кой параметър ти следи климатика и на какви градуси е настроен?

p.s.
denuchi написа:
phoenix - Това tw out - tw in изход - вход вода ли е. Лично за мен много голяма ми се вижда тази разлика цели 10 гр.
Отговарям ти в стария си пост, за да не спамя в темата на Гали:
Да това са Тf на Фреон: вход/изход и на Тw Вода: вход/изход
Последна промяна от phoenix на нед ное 27, 2011 8:53 pm, променено общо 1 път.
denuchi - специалист
phoenix - Това tw out - tw in изход - вход вода ли е. Лично за мен много голяма ми се вижда тази разлика цели 10 гр.
Galy - специалист
Добре де, на колко време е нормално да прави дефрос климатика? Разяснете ми малко повече..не ми е много ясно кога точно прави дефрос и има ли възможност аз по някакъв начин на предизвиквам или обратно - да избягвам дефроста. После ще ви кажа какво наблюдавах, което не ми се вижда много нормално...
naughty - специалист
Galy написа:
Добре де, на колко време е нормално да прави дефрос климатика? Разяснете ми малко повече..не ми е много ясно кога точно прави дефрос и има ли възможност аз по някакъв начин на предизвиквам или обратно - да избягвам дефроста. После ще ви кажа какво наблюдавах, което не ми се вижда много нормално...
тоя модел си дефроства на 45 мин акумулирана работа, супер досадно и доста безполезно. някои казват, че е добре да обръща режимите от време на време заради маслото, но чак пък на 45 мин.. тъпотия.

Единствения начин да се спъне това е да се омотаят 4-5 ленти изолирбанд около външния термистор на питата (не на външната т)
svetliopi44 - Чирак...
Аз от мой приятели и познати кйт се занимават с климатизация ми казаха да бягам от Дайкина ...
Хубава машина , но не е правен за наща геогравска ширина ... виж за Гърция важат.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14

Тема "Термопомпа "Дъжда никога не спира полета на птиците"!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: