• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Абе гледах го това на видео ютуб но ,как му бе заглавието :? -имаше някаква преграда над пламъка да стане котела с още 1 ход.
joro12 - напреднал
на самите ребра има отливки(имам впредвид Виадруса) и на тях се редят съответно необходимия брой чугунени ламели като между последната ламела и задната секция на котела остават три см., откъдето да минават димните газове и така котела става триходов. При Де Дитриха няма такива отливки и понеже не ми се заварява за секциите обмислям да го направя с някаква стойка, върху която да се наредят ламелите-иначе като широчина размерите на двата котела са еднакви и няма проблем
filmatoplo - майстор
Не заваряй по чугуна .
joro12 - напреднал
точно това искам да избегна
Krelion - специалист
Ако някой е правил,нещо такова,моля да сподели някаква скица.Да не откриваме топлата вода :) Смятаме след празниците да експериментираме.1 ,2 ,3 прегради,с различна форма,под наклон и т.н.
joro12 - напреднал
явно котела ще се преправя след отоплителния сезон и за това искам да попитам по-вещите каква пелетна горелка биха ми препоръчали
Krelion - специалист
Ние монтирахме ГП 20.Котела е 34.7кВт.Добре работи,но мноого харчи!Сложихме една преграда на ръба на горната вратичка.Първо беше с 2 големи отвора в задната част,после без никакви отвори(тя не може да легне плътно,заради формата на глидерите),сега е под наклон с малки отвори.Пробваме различни варианти!Газовете са 270 гр. и не падат.
Не може,никой да не е правил това упражнение.
joro12 - напреднал
ако можеш дай снимки и какво имаш предвид, че много харчи
filmatoplo - майстор
До 30 кила пелети на 24 часа е разумна достатъчност,над 30 кила -вече гори много :wink: .
sian - специалист
filmatoplo написа:
До 30 кила пелети на 24 часа е разумна достатъчност,над 30 кила -вече гори много :wink: .
Този разход за мощноста която е посочил колегата ли е?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "котел Де Дитрих" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: