Колега мисля си че ти няма нищо на климатика, освен че поддържаш ниска температура.Моля при сходни условия задай един и същи режим, но и еднаква температура. Теорията ми е че при по ниска температура климатика ти не се размразява докрай. Повиши температурата и черпи една ракия за акъла
Успех!
Прелаве, мисля че имаше някакво значение на каква височина е монтирано външното тяло спрямо вътрешното.Не съм спец. по климатиците но преди да купя моя изчетох доста по форумите и там някъде беше написано,ама къде?????
Та по твоя въпрос със заскрежаването-виждах на едно място беше направена една система за затопляне на климатика отдолу (нагревателя е на долната тава ) за да се премахне обледеняването на охлаждащата серпентина.Казаха ми ,че е било навито с кабел за подово отопление няколко (към 4-5) метра на долната тава и харчело 100-150 вата ( в зависимост колко кабел си навил).Като се поинтересувах в магазина какъв е тоя кабел ми се видя несериозно с него да е направено отоплението-щото ми се стори много "обикновен"-без никаква хидроизолация ,но се сетих че съм виждал рекламни брошури за отоплителни кабели(силиконови) които се монтират в олуците да се предотврати заледяването им и да може безпроблемно да се отича водата.Та сигурно с такъв кабел е направено подгряването на климатика.Прави се с отделно включване (от климатика )и го включваш само когато температурата падне под 0 градуса.Аз не съм го направил още защото моя климатик не се обледенява много (само при температури към -15 гр. се забелязва лед) но не съм се отказал от идеята да го направя.Тъкмо му изтече и гарацията тая година...
Та ето ти една тема за размисъл.