Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
За помпата се подразбира :wink: , във втория си пост тук го описах начина .
swissmad - специалист
Като спреш крана (независимо кой-горния или долния-по добре долния)-спираш движението на водата през серпентината (съответно циркулацията през нея) и можеш да обезвъздушиш и без да спираш помпата на цялата инсталация.При спрян кран въздуха в системата се успокоява във горната част на тръбата и лесно може да се изпусне през обезвъздушителя.

ПП.Не спориме а уточняваме.
Спирам да пиша по темата.
preslav - майстор
swissmad написа:
Като спреш крана (независимо кой-горния или долния-по добре долния)-спираш движението на водата през серпентината (съответно циркулацията през нея) и можеш да обезвъздушиш и без да спираш помпата на цялата инсталация.При спрян кран въздуха в системата се успокоява във горната част на тръбата и лесно може да се изпусне през обезвъздушителя.

ПП.Не спориме а уточняваме.
Спирам да пиша по темата.
И аз спирам писането по темата, но ми се ще да уточня, че гледам на спора тук като на уточняване - изобщо не се дразня, че някой е изказал мнението си.
Хубавото в случая е, че някой е извлякъл полза от участието си във форума, решил си е проблема и след това е писал за резултатите. Много често се случва така, че някой се консултира, предприема някакви действия, но не връща обратно инфо за резултатите и темата увисва без полза за останалите участници.
filmatoplo - майстор
Въздуха е наврян в серпентината , затова спираме горния кран -защото от него ако идва вода тя лъже и притваря въздуха в серпентина , спираме горния и отвиваме обезвъздушителя -и водата от долу-нагоре изважда въздуха от серпентината -кое не е така. :wink:
turistak - специалист
Виждам, че проблемът е решен, но ми се струва че този бойлер е за хоризонтален монтаж?
А защо е сложен вертикално?
preslav - майстор
turistak написа:
Виждам, че проблемът е решен, но ми се струва че този бойлер е за хоризонтален монтаж?
Кое те наведе на подобна мисъл (хоризонтален монтаж)?
turistak - специалист
preslav написа:
turistak написа:
Кое те наведе на подобна мисъл (хоризонтален монтаж)?
Невниманието :-) грешка!
willow75bg - напреднал
Здравейте,отдавна чета форума и най накрая се престраших да питам и аз.Затруднявам се с връзването на въпросния бойлер.Ситуацията е следната:лирата си топли ,но през серпентината на бойлера не иска да мине водата.Обезвъздушаването го правя по следния начин:затварям крана на топлата вода,а на студената стой отворен,развивам авт.обезвъдушител и оставам да потече доста вода,за да изкара въздуха.Завивам гго и отвъртам крана,но не иска да преварти водата,стига само до половината на бойлера/това на ръка го усещам./Къде бъркам?Струва ми се,че и серпентината не съм я свързал коректно?

Прикачен файл

Изображение0050.jpg

Прикачен файл

Изображение0049.jpg

Прикачен файл

Изображение0048.jpg
preslav - майстор
Аз виждам на снимката и двата ти крана затворени (тези на серпентината). Направи обезвъздушаването по същия начин, но със спряна помпа (независимо от това, че би трябвало да няма значение)! Кажи какъв ти е разширителния съд? Последно (без да твърдя, че това е причината) постави обезвъздушителя на по-високо (използвай тръбичка за да го отдалечиш от тетката)!
Успех!

Тема "Проблем с обезвъздушаване на бойлера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: