Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
ebahti ме подсети, че наближава Никулден и реших да споделя какво приготвихме миналата година:
Шаран с кисело мляко:
Продукти:
1 шаран около 2 кг.,
1 кофичка кисело мляко,
5 яйца,
100 гр. олио,
сол на вкус и копър.
Начин на приготвяне:
Рибата се почиства и се разполовява на дължина, посолява се. Поставя се в намаслена тава. С останалото олио се намазва отгоре. Пече се в силна фурна до зачервяване. Разбиват се яйцата, прибавя се киселото мляко, сол и копър. Рибата се залива и отново се запича до зачервяване.
Лесно и вкусно :)
filmatoplo - майстор
:) Аз шаран нямам -само Сафрид и Кефал :wink: и 10 литра вино :drinkers: -другите риби да ги дава тайфата :partyman:
Stefan_62 - майстор
Какво става майстори, заклахте ли за утре шараните :lol:, мойте вече са транжирани и си поемат подправките.
stiv1961 - майстор
Абе и аз съм изчистил два обаче откъм корема, току що по Нова тв даваха рецепта за шаран пълнен със скумрия и много ми хареса, но шарана трябва да се изчисти откъм гърба и да се махне гръбнака.

Тема "Наближава Никулден" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: