ebahti ме подсети, че наближава Никулден и реших да споделя какво приготвихме миналата година:
Шаран с кисело мляко:
Продукти:
1 шаран около 2 кг.,
1 кофичка кисело мляко,
5 яйца,
100 гр. олио,
сол на вкус и копър.
Начин на приготвяне:
Рибата се почиства и се разполовява на дължина, посолява се. Поставя се в намаслена тава. С останалото олио се намазва отгоре. Пече се в силна фурна до зачервяване. Разбиват се яйцата, прибавя се киселото мляко, сол и копър. Рибата се залива и отново се запича до зачервяване.
Лесно и вкусно
Шаран с кисело мляко:
Продукти:
1 шаран около 2 кг.,
1 кофичка кисело мляко,
5 яйца,
100 гр. олио,
сол на вкус и копър.
Начин на приготвяне:
Рибата се почиства и се разполовява на дължина, посолява се. Поставя се в намаслена тава. С останалото олио се намазва отгоре. Пече се в силна фурна до зачервяване. Разбиват се яйцата, прибавя се киселото мляко, сол и копър. Рибата се залива и отново се запича до зачервяване.
Лесно и вкусно
