Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanhd - специалист
Здравейте, живея в панелен блок на последния етаж. Как мога да запуша розетката която ми е в хола, защото от време на време комина връща пушек и мирише. В момента не я използвам, но не знам след време дали няма да потрябва. Искам да я запуша с нещо вътре и да може след време ако потрябва да може да се отпуши лесно. Комина ми е свързан нагоре към главния а не излиза отделно.
Цецо - специалист
Силикон между капака и отвора.
PCL82 - майстор
Силиконът така ще залепи капака, че няма отлепяне. По-добре с болткит, ако въобще капакът пропуска. Капаците често влизат достатъчно плътно. Да не би розетката да е отлепена от комина-тогава теракол.
ivanhd - специалист
Със силикон ще е трудно махането. Чудя се ако сложа полиуретанова пяна вътре до розетката дали ще уплътни както трябва и дали после ще се махне лесно ако реша да го ползвам.
romanpm - майстор
Ще изгори според мен , пробвай с тесто :)
Bobivan - специалист
PCL82 написа:
Силиконът така ще залепи капака, че няма отлепяне. По-добре с болткит, ако въобще капакът пропуска. Капаците често влизат достатъчно плътно. Да не би розетката да е отлепена от комина-тогава теракол.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
boreto1 - специалист
ivanhd написа:
Здравейте, живея в панелен блок на последния етаж. Как мога да запуша розетката която ми е в хола, защото от време на време комина връща пушек и мирише. В момента не я използвам, но не знам след време дали няма да потрябва. Искам да я запуша с нещо вътре и да може след време ако потрябва да може да се отпуши лесно. Комина ми е свързан нагоре към главния а не излиза отделно.
Мрежа и гипсова шпакловка -тънко. тъка,че като ти потрябва да я изрежеш с макетния нож после и да я ползваш и капака няма да ти надига там и да е грозно-просто ще е излишен:)
Transporterr - специалист
преди да я запушиш, не е лошо да затъпчеш малко минерална вата вътре, за да изолираш пушека да не достига до това с което щя я замажеш. все пак гледай да не прекалиш и да не запушиш комина. после може с обикновен варов р-р или направо с гипс да замажеш изгладиш останалото :)
ivanhd - специалист
Утре ще пробвам със вата вътре. Не искам да измазвам розетката а само вътре. Розетката е залепена здраво и има тапети на стената. Просто по някога влиза по малко пушек от комина и е неприятно.
zimel - специалист
Mожеш да се замислиш и върху моето предложение:

Изрязваш парче от най тънкия найлон, този дето е за покриване при боядисване и др. ремонти, и го лепиш с тапетно лепило върху розетката.

Аз така се спасих от ръждата по розетката на неработещите комини още от...миналия век, само, че го положих под тапетите.

Тема "Запушване на розетка как" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: