Мечтата на всяка домакиня
solo5 - майстор
Преди време усвоих терасата на кухнята, но тъй като терасата на комшиите под мен не е остъклена и изолирана реших да сложа изолация на пода (фибран за под).
тъй като има разлика в нивата между терасата и стаята направих изравнителна замазка около 3см. Ширината на замазката е около 50см навътре в стаята. Предварително бях разкроил парчетата Фибран и днес отидох да ги залепя "набързо". Нооо ... имаше неприятна изненада :? самата замазка не беше хванала добре за пода. Чак сега го забелязах, защото бях занемарил ремонта поради липса на свободно време и средства (не живея там където се прави ремонта :-D ) Замазката я правих преди около 5 месеца. Преди това в стаята имаше балатум, който беше лепен. Не вярвам това да е причината, поради която не е хванало на някои места добре :? но знам ли :)
Половината от напарвенот го изкъртих с чук и секач и се отлепи на голяма плоча :-D Май ще махам и другата част, защото след като положа изолацията ще слога мрежа и ще направя замазка и след това предвиждам гранитогрес да сложа. Но си мисля, че ако не е захванато добре за пода ще има опастност за здравината на плочките :?
Не знам какво да си мисля вече :sad:
Дайте някакви идеи :idea: :wink:
Последна промяна от solo5 на пон сеп 10, 2007 8:51 pm, променено общо 1 път.
Niky - специалист
По всяка вероятност просто ти е много тънка замазката.
За да направиш толкова тънка замазка, освен пясък и цимент добави задължително и полипропиленови фибри. Изпробвано е това лято!
Аз добавям и малко теракол :)
solo5 - майстор
мерси, за това не съм се сетил :roll:
къде ги продават тия фибри :?
кажи пропорции за сместа, ако сложа теракол и фибри :roll:
имам от зеления каменит (с фибрите), та се чудя дали ако сложа такъв каменит вместо цимент няма да е по-добре :roll:
Niky - специалист
Ами фибри има по складовете за строителни материали, със сигурност знам за един в Овча Купел.
Колкото до пропорциите - 1:3 цимент пясък и 0.5 теракол.. Фибрите са 1 плик за 1 кубик, така че "експертно" слагаш :).

Мисля, че може да минеш и без теракол.
solo5 - майстор
мисля, че бях чел в някоя тема за проблем при смесване на цимент и теракол.
разваляли се структурните връзки и т.н. :?
Niky - специалист
е щом казват хората...може да им вярваш :)
Но пък ако прочетеш състава на Теракола, тогава пък може и да не вярваш на тия които просто се упражняват в писане :)

Чети: http://www.boro-bg.com/downloads/downlo ... eracol.pdf

Тема "проблем със замазка в кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: