Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
mitkofendera - специалист
Искам да залепя към този материал най-тънкия плесиглас, мек и под 1мм (понякога седи вътре в сгънатата риза за да я държи права). Не зная доколко са ясни снимките, но материалът е същия, който слагат вътре в кашона на евтините лсд и плазма телевизори, в четирите ъгъла по два за да предпазват дисплея. И главния въпрос е с какво лепило? Някой ако има опит или знае, ще съм му благодарен.

Изображение

Изображение
lecki - специалист
Това се използва обикновенно за опаковане
лепила от типа на Прома-та го лепят.
8180 - майстор
Не мога да помогна цялостно, но да отбележа, че в ризите НЕ Е плексиглас.
Преди беше ПВЦ, сега може и да е Р.Е.Т.G. - подобно на бутилките за безалкохолно.

За разни такива материали напоследък съм удивен от свойствата на "Лепило за PVC" на фирма "Би Пи Технологии" - от железариите в Сф. Флакон 200мл. ок. 5-6лв. и по-малки тубички.
Пишат го за твърдо ПВЦ, но съм лепил успешно плексиглас, въпросният Р.Е.Т (с бутилка не съм пробвал), полистирол, прахово боядисано - Еталбонд и пр.
Гел е и малко неудобно за големи повърхности - зависи какво се търси.
Доста са любезни за консултации от фирмата - тел. 0888214086, 02 8589110, но си изясни материалите. Казаха, че могат "да забъркат" за всичко.
Бизон и Тангит го докарват на същия агресивен мирис, но са по-скъпи.
С полиуретанови лепила очаквам да стане също.

Това, което показваш ми прилича Изолон - полиетилен го водят.
http://www.izolon.hit.bg/1.html
lov - майстор
Току що пробвах става с монтажна пяна за изолации.
mitkofendera - специалист
може ли марка и модел?
8180 - майстор
Те тези за изолации май са пистолетни и ще трябва пистолет и чистител.
Тук ги дискутирахме наскоро:
viewtopic.php?f=2&t=34849
и тук - линка на Стив:
viewtopic.php?p=377885#p377885

Не знам дали не е по-удобно за работа, дето споменах полиуретаново лепило - имаше в туби като за силикон.
lov - майстор
mitkofendera написа:
може ли марка и модел?
СТ84 но ми се струва че и каквато и друга да вземеш ефекта ще е все един. Последно работих с тази и INSTA-STIK и ТИТАН. Бе ползвах каквато ми попаднеше. Та тази СТ84 остава някак по жилава и еластична. А и тя ми беше на пистолета та пробвах.
INSTA-STIK втърдява по бързо но е по твърда после. Прехваления ТИТАН някак си не ми хареса като пяна вообще.
Лепил съм такъв материал и с хелметекс но не съм търсил здравина а колкото да се захване и да си стоина мястото докато се сглоби техникада и да не изпада от мястото си. Не че лесно се сваля после но не съм нанася както трябва лепилото ами дето се вика да има малко някъде и да хване. Така че трябва да се пробва.

Тема "Как се нарича материалът и с какво се лепи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: