Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
сакъзче - специалист
Мъжът ми работи на черно като строител. Има проблеми с "работодателя" си и той го заплащва че ще отиде в НАП, заради парите които му е давал за сезона и не ги е декларирал....защото го е яд че си тръгва от обекта му...но той е некоректен . Бихте ли ми казали кой какви права има в случая. Въпроса се казасае за утре сутринта. Дайте ни акъл с какви права сме. Нестига че всичко го боли от работа ами сега това. Помогнете ми!
romanpm - майстор
Смятам че като е работил на черно няма фиш за заплата и т.н. не давате подробности , и това е трудно доказуемо пък и темата е правна потърсете консултация от адвокат :)
iavor - специалист
Щом е било "на черно" предполагам,че никъде няма негов подпис / като ведомост например / и ако е така само ви плаши и не се притеснявайте !
сакъзче - специалист
iavor написа:
Щом е било "на черно" предполагам,че никъде няма негов подпис / като ведомост например / и ако е така само ви плаши и не се притеснявайте !
А ако ни плаши с данъчни ние с какво можем да му отговорим, той като дава парите си мисли че е всичко!! Ние с какво можем да го уплашим? Да не излиза , че не си знаем правата! Благодаря ВИ!
8180 - майстор
сакъзче написа:
Има проблеми с "работодателя" си и той го заплащва че ще отиде в НАП,
Не съм специалист, но според мен шефът блъфира - той е длъжен да назначи работника, да му плаща осигуровки и обратното се преследва.
Мъжът ти би могъл и да си ги декларира и плати дължимото - някъде март-април догодина е неговият срок. По-принцип този вариант е некоректен, защото ще плати ВМЕСТО работодателя 20-30% върху декларираната сума.
Не пречи да му излезе с този номер, че ще си декларира дохода, получен от неговата фирма и ще го натопи него. Ако не се сбият, би трябвало да се разберат.

НО - май въведоха някакви санкции и за работник без договор.

При всички случаи работодателят рискува повече - сигурно и другите му работници са така.
Ако някой сигнализира за него, няма нужда да доказва за какви пари става дума - фирмата има дейност, има работници, къде са им договорите и осигуровките? Като няма - санкции.
За мъжа ти някак трябва да се докаже, че е взимал пари и НЕ ГИ е декларирал - шефът да го топи, че му е давал "на черно" е простотия и самонабутване.
Да си спомни дали нещо е подписвал за парите.
vvventsi - специалист
Като е без договор как ще докаже че мъжът ти е работил там?
сакъзче - специалист
ИСКАМ САМО ДА ПОПИТАМ ПРИ ДАНЪЧНА ПРОВЕРКА КАКВО ТРЯБВА ДА ГОВОРИМ И КАК ДА ОПРАВДАЕМ НЕДЕКЛАРИРАНИ ПРИХОДИ? КАКВО ДА ГОВОРИМ И КАК ДА СЕ ЗАЩИТИМ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА ПРОВЕРКА ОТ НАП? ТОЙ РАБОТИ НА ЧЕРНО ОТ 7 ГОДИНИ.
ЕИ ХОРА МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ, НАИСТИНА СТЕ МОЕ ВТОРО СЕМЕЙСТВО.
сакъзче - специалист
vvventsi написа:
Като е без договор как ще докаже че мъжът ти е работил там?
СНИМАЛ МУ ЖИГУЛИТО И ДЖИПА - НОМЕРАТА
, ИМАЛ СНИМКИ НА НЕГОВАТА РАБОТА, ТОЙ ЦЯЛО ЛЯТО РАБОТИ ПРИ НЕГО.
vvventsi - специалист
Казвате че мъжът ти не работил там и това е,няма договор,няма доказателства!
сакъзче - специалист
vvventsi написа:
Казвате че мъжът ти не работил там и това е,няма договор,няма доказателства!
НО КОГАТО ИМА СУМА В БАНКА ОТ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА КАК ДА СЕ ДОКАЖАТ ОТ КЪДЕ СА? КАКВО ДА СЕ ЗАЩИТИ? ГАДНИ МРЪСНИЦИ! ВСИЧКО ГО БОЛИ!

Тема "ПОМОЩ! ДАЙТЕ НИ СЪВЕТ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: